Mitropolit Joanikije: Dodik doprinosi miru i bratskom pomirenju

.
Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije izjavio je danas da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik bio glas razuma iz RS-a prema Crnoj Gori, kao i glas mira i bratskog pomirenja.

Mitropolit Joanikije dočekao je danas Dodika u manastiru Ždrebaonik kod Danilovgarada zajedno sa igumanijom mati Justinom i monahinjama i tom prilikom su mu poklonikli ikonu Bogorodice sa ćivota Svetog Arsenija Sremca.

 

"Posebno nam je drago što smo danas dočekali političara koji više decenija ima veliki uticaj, a koji nije mogao prisustvovati ustoličenju, ali nije propustio priliku da čestita taj čin", rekao je vladika Joanikije.

On je rekao da dočekuje Dodika "kao brata, koji doprinosi miru i stabilnosti u Republici Srpskoj i Crnoj Gori."

 

Dodik se zahvalio na daru i još jednom čestitao mitropolitu Joanikiju ustoličenje. Nakon razgovora kazao je da su srpski narod i Srpska pravoslavna crkva (SPC) jedno i da kao takvi moraju opstati.

On je istakao da je narod u Republici Srpskoj i Srbiji uvijek spreman da razgovara o svemu što je potrebno da se pomogne narodu u Crnoj Gori i da rješava probleme.

 

"SPC je ovdje učinila sve da spriječi da se oduzmu hramovi, a to je pokazala kroz podršku naroda. Mi smo u Republici Srpskoj kao znak podrške organizovali litije u Banjaluci i Trebinju i davali podršku na različite načine, jer smo smatrali da smo jedno i da to jedno ne može niko da promijeni. To jedno mora opstati, a jedno se zove srpski narod i SPC", rekao je Dodik.

Foto: Srna