Mladi CK Cazin uzeli učešće na 12. tradicionalnom Kampu mladih Crvenog križa Federacije BiH

Home

Mladi CK Cazin uzeli učešće na 12. tradicionalnom Kampu mladih Crvenog križa Federacije BiH


Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine je u periodu od 10. do 14. augusta 2017. godine organizirao 12. tradicionalni Kamp mladih Crvenog križa Federacije BiH.

Kamp je održan na Boračkom jezeru, a organizirao se povodom obilježavanja 12. augusta - Međunarodnog dana mladih. 

Učešće je uzelo oko 60 mladih volontera iz preko 25 gradova iz Crvenih križeva Federacije Bosne i Hercegovine, te mladi iz Republike Srpske, Brčko Distrikta BiH, kao i Republike Hrvatske.

Ispred Crvenog križa grada Cazina učešće su uzele Arnela Čataković i Erna Pajić.

vježba

- Jedno odlično iskustvo i par edukativnih dana sa mladima koji na ovaj način, kao i ja, žele doprinijeti okolini u kojoj žive. Želim se zahvaliti organizatorima, te cjelokupnoj ekipi na prenesenom znanju. Osim edukacije, stekli smo i nove prijatelje, te je samim tim omogućena bolje povezanost mladih, članova Crvenih križeva na području Federacije Bosne i Hercegovine, istakla je Čataković, predsjednica mladih Crvenog križa Cazini jedna od učesnica kampa.

vježba

Mladi su na ovom kampu stekli znanje iz programa Prve pomoći i Prevencije trgovine ljudima, gdje su dobili i zvanje instruktora prve pomoći i edukatora za Prevenciju trgovine ljudima, te će stečeno znanje na ovom kampu prenositi dalje na vršnjake u svojim sredinama.

 

(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 18/08/2017 - 09:13

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top