18 Aug

Mladi CK Cazin uzeli učešće na 12. tradicionalnom Kampu mladih Crvenog križa Federacije BiH

Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine je u periodu od 10. do 14. augusta 2017. godine organizirao 12. tradicionalni Kamp mladih Crvenog križa Federacije BiH.

Kamp je održan na Boračkom jezeru, a organizirao se povodom obilježavanja 12. augusta - Međunarodnog dana mladih. 

Učešće je uzelo oko 60 mladih volontera iz preko 25 gradova iz Crvenih križeva Federacije Bosne i Hercegovine, te mladi iz Republike Srpske, Brčko Distrikta BiH, kao i Republike Hrvatske.

Ispred Crvenog križa grada Cazina učešće su uzele Arnela Čataković i Erna Pajić.

vježba

- Jedno odlično iskustvo i par edukativnih dana sa mladima koji na ovaj način, kao i ja, žele doprinijeti okolini u kojoj žive. Želim se zahvaliti organizatorima, te cjelokupnoj ekipi na prenesenom znanju. Osim edukacije, stekli smo i nove prijatelje, te je samim tim omogućena bolje povezanost mladih, članova Crvenih križeva na području Federacije Bosne i Hercegovine, istakla je Čataković, predsjednica mladih Crvenog križa Cazini jedna od učesnica kampa.

vježba

Mladi su na ovom kampu stekli znanje iz programa Prve pomoći i Prevencije trgovine ljudima, gdje su dobili i zvanje instruktora prve pomoći i edukatora za Prevenciju trgovine ljudima, te će stečeno znanje na ovom kampu prenositi dalje na vršnjake u svojim sredinama.

 

(Cazin.NET)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top