Mladi momak iz Cazina u Austriji niže razne uspjehe

cazin

 

Anes Agić iz Cazina ima 17 godina i već je autor mnogo radio drama u Salzburgu.

 

"Trenutno radim na nekoliko projekata, ali najvažnije je vjerovatno rad na novoj radio predstavi za produkciju u Berlinu", rekao je Agić u intervjuu za portal Cazin.Net

Anes Agić je svoj talent za pisanje priča otkrio u školi sa 13. godina. Ubrzo je počeo pisati prve kratke priče, "ali naravno da to tada nije bilo ništa ozbiljno", kaže Agić koji je danas možemo reći poznata mlada ličnost u Salzburgu.

"Nakon određenog vremena kratke priče i tekstovi mi se više nisu svidjeli. Bio sam svjestan da moram naučiti nove stvari ako se želim baviti ovim poslom i ako to sve želim shvatiti ozbiljno - tad sam počeo pisati svoj prvi roman i želio sam da bude savršen".

Usput Agić se prijavio na seminar pisanja kako bi poboljšao svoje vještine. Među stotinama kandidata u Austriji, on je izabran da nauči profesionalno vještinu pisanja sa odabranim njemačkim piscima.

Istovremeno radi na nekoliko romana i radijskih predstava. Uvijek pridaje posebnu važnost dubokom karakteru svojih likova, koji bi se trebali razvijati s vremenom.

Sve u svemu, na mladog Agića mnogi gledaju kao na perspektivnog spisateljskog talenta i nadobudnog autora. "Podržavaju me sa svih strana, mnogi strani profesionalni pisci i radio voditelji koji mi sve ovo u prvom redu omogućuju - nikada ne bih stigao ovako daleko sam", izjavio je Agić.

Redakcija portala Cazin.Neta upućuje iskrene čestitke na svim postignućima i želi sreću u daljnjim projektima.

No description available.

No description available.

No description available.

No description available.

Foto: Lucas Portenkirchner