Mladi nogometni talent Arman Čović rodom iz Cazina

.
Kao što smo već pisali u septembru prošle godine o jednom mladom nogometnom talentu i dragulju s naših prostora Armanu Čoviću, u vrijeme novogodišnjih praznika i pauze u prvenstvu, Arman nas je posjetio u prostorijama Radija. Posjetu smo iskoristili da porazgovaramo s Armanom o njegovim utiscima u 2021. godini. Kako Arman ističe, jako je zadovoljan svojom igrom i rezultatima koje je postigao sa svojim klubom SC Marchtrenk u Welsu iz Austrije i također je jako zadovoljan prikazanim igrama u zagrebačkom Dinamu, u kojem nastupa od augusta 2021 godine.

Arman je u prošloj godini proglašen za najboljeg nogometaša u generaciji U-10 i postao je kapiten ekipe. Također je bio i u vrhu liste strijelaca, kao drugi strijelac kluba iako igra na poziciji veznog igrača. U opisu nagrade stoji da Arman posjeduje odličnu tehniku, jako dobro čita igru, ima odlične pasove, te puno radi za tim. Također postao je i glavni izvođac slobodnih udaraca iz kojih je postigao i dosta pogodaka u prošloj godini. A koliko obožava nogomet govori podatak da se od nogometne lopte ne odvaja osim kad je u školi, čak i spava uz loptu.

Posebno naglašava da je od augusta mjeseca i član Dinama iz Zagreba gdje dolazi na tri dana u mjesecu iz Austrije trenira i igra utakmmice na kojima je već i bio strijelac. Trener Dinama Mijo Tešanovic jako cijeni Armanov talenat i dorađuje njegovo znanje na treninzima i utakmicama.

 

Arman stidljivo i skromno kaže da mu puno znače pohvale trenera i da mu je to samo jos veći podstrek a učenjem nogometne igre i jednom rječju živi svoj dječački san.

Mogu samo još dodati da me Arman oduševio svojim razmišljanjem i skromnošću, a kao novogodišnji dar na poklon sam dobio i njegov dres s brojem 9. I naravno Arman je sa sobom donio i niz medalja i pehara koje je osvojio u 2021 godini.

 

I na kraju, Armanu možemo poželjeti puno srece i da uz što više truda i zalaganja ostvari svoje snove i postane profesionalni nogometaš koji će jednog dana zakucati i na vrata naše reprezentacije.

 

Mali dječak a ogroman potencijal i talent. Armanu želimo puno dobrih rezultata i postignutih pogodaka i u Novoj 2022. godini