MOZAIK – TURNIR DRUŠTVENIH INOVACIJA: Inovativno rješenje Nejre Mesić

Home

MOZAIK – TURNIR DRUŠTVENIH INOVACIJA: Inovativno rješenje Nejre Mesić


U organizaciji Fondacije Mozaik i partnerskih općina iz Bosne i Hercegovine 20.5. ove godine u Bosanskoj Krupi je održan turnir društvenih inovacija na kojem su predstavljena 24 projekta iz različitih oblasti.

Fondacija Mozaik je ovogodišnjim javnim pozivom pozvala u M-zonu poštene, ambiciozne, skromne, nepokolebljive, strastvene i empatične mlade od 17 do 35 godina iz cijele Bosne i Hercegovine.  Ulaskom u M-zonu mladi su dobili priliku realizovati društveno inovativni projekat koji nudi nova i bolja rješenja za stare probleme, usmjeren je na opće dobro i uključuje i osnažuje sve one kojih se taj problem tiče. U M-zoni su Turniri društvenih inovacija koji se u mjesecu maju sprovode širom BiH. Na turnirima će se okupiti 241 grupa mladih iz 54 opštine/općine/grada koji su najuspješnije prošli prvi kurs u M-zoni. Na turnirima mladi će se takmičiti kako bi projekti iz njihovih zajednica prošli među 100 najinovativnih društvenih projekata koji će biti finansirani u iznosu do 3.000 KM.

Nejra Mesić, studentica IV godine smjera Matematika i informatika Pedagoškog fakulteta u Bihaću, je predstavila projekat: „Razvoj edukativnih aplikacija za pomoć djeci sa poteškoćama u učenju“.

Projekat je osvojio treće mjesto čime je Nejra Mesić ostvarila pravo na cjelokupno finansiranje realizacije projekta. Ovakva vrsta softvera predstavlja inovativno rješenje i svakako će pomoći kako nastavnicima u Bosni i Hercegovini, tako i roditeljima djece koja imaju određene poteškoće u učenju.

Ovo je još jedna potvrda da Univerzitet u Bihaću školuje kadar koji prati savremene tokove i obrazuje stručne ljude koji mogu naći posao u Bosni i Hercegovini.

(Cazin.NET)

Topic
Objavio: Pon, 29/05/2017 - 14:37

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top