Na sarajevskom aerodromu državljanin Turske marihuanu sakrio u držaču za toalet papir

Home

Na sarajevskom aerodromu državljanin Turske marihuanu sakrio u držaču za toalet papir


Na Međunarodni aerodrom Sarajevo državljanin Republike Turske stigao je letom iz Istanbula. O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Pored toga službenici Granične policije Bosne i Hercegovine spriječili su nezakonit promet 1.408 kutija raznih vrsta cigareta sa bh., makedonskim, srbijanskim i kosovskim akciznim markicama i bez njih, šest kilograma rezanog duhana i 651 CD i DVD.

Na području Brčkog otkriveno je 160 kutija cigareta graničnom kontrolom Peugeota, bh. registarskih oznaka, a 298 kutija cigareta pretresom porodične kuće i objekata vlasništvo I.M. (1964.), državljanke BiH, koja je i upravljala vozilom. U vezi s ovim slučajem, na području Orašja pretreseni su i objekti vlasništvo S.B. (1943.), državljanina BiH, gdje je oduzeto šest kilograma rezanog duhana, 950 kutija cigareta te 651 CD i DVD.
 

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, protiv I.M. bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela "nedozvoljen promet akciznih proizvoda" i "nedozvoljeno korištenje autorskih prava", a protiv S.B. zbog "nedozvoljenog skladištenja robe".
 
(Izvor: Klix.ba)
Tagovi
Objavio: Čet, 01/06/2017 - 13:49

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top