Na ulazu u Sanski Most obustavljen saobraćaj, evo i zašto

v

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo, jedno narušavanje javnog reda i mira, kao i jednu saobraćajnu nezgodu. U nezgodi nije bilo povrijeđenih lica, već je pričinjena materijalna šteta.

– Prema riječima dežurnog Grahovića, vatrogasci nisu imali intervencija u protekla 24h.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 63 pacijenta. Dežurni su bili doktori Samra Alibegić i Adnan Kajtezović koji su dva pacijenta uputili na dalje liječenje.

– Isporuka električne energije je uredna, saznajemo iz Elektrodistribucije Poslovnice Velika Kladuša.

– Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je stabilno, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Svjetski dan porodice predstavlja dan kada se posebna pažnja posvećuje značaju ove jedinice društva kao jedne od najvažnijih tvorevina civilizacije. Ovaj dan se obilježava još od davne 1994. godine, kada ga je Generalna skupština Ujedinjenih naroda uvrstila u kalendar važnih datuma.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

– Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a skrećemo pažnju na moguće odrone, kao i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25.Novembar i Grab na autocesti A-1 zatvoren je smjer Lepenica-Tarčin, a vozila do završetka radova saobraćaju dvosmjerno, suprotnom stranom autoceste.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.


– Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima, koji ponegdje mogu biti praćeni grmljavinom. Dnevna temperatura zraka od 17 do 22°C.

Tmurno vrijeme, uz svježije jutro, povećanu naoblaku, sjeverno strujanje u Bosni i ne suviše jak južni vjetar u Hercegovini, kod većine ljudi će pretežno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati umjerene poteškoće. Većim dijelom dana, opća slika neće se bitnije promijeniti, bez izraženijih oscilacija u pogledu temperatura zraka. Od meteopatskih reakcija, kod osjetljivih osoba moguće su glavobolja, nervoza, dekoncentracija.