Najavljeni prekidi u isporuci električne energije

N

 

Isporuka električne energije je uredna. A, Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije danas prema sljedećem rasporedu:

-od 09:00 do 11:00h trafopodručja: Ponikve 4 – izlaz prema Farmi,
-od 12:00 do 14:00h trafopodručja: Poljice 1 – izlaz prema Šestanovcu


Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo, jedno narušavanje javnog reda i mira te jednu saobraćajnu nezgodu. U nezgodi nije bilo povrijeđenih lica.

Vatrogasci nisu imali poziva za izlazak na teren, rekao nam je dežurni Grahović.

50 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Dežurni su bili doktori Samra Alibegić i Abdullah Fazlić. Svim pacijentima je pomoć ukazana u velikokladuškom Domu zdravlja.

Vodosnabdijevanje domaćinstava je stabilno, saznajemo iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Velika Kladuša.

JKUP „Komunalije“ krupni otpad danas, posljednjeg dana akcije, odvozi na sljedećim relacijama: TODOROVO, VEJINAC, GOLUBOVIĆI, ČELINJA, MRCELJI, VRNOGRAČ, GRABOVAC, POLJICE, ZBORIŠTE, ČAGLICA, CRVAREVAC, STABANDŽA.. Građevinski otpad i auto gume ne odvoze se u sklopu ove akcije. Potrebno je krupni otpad pripremiti uz putnu komunikaciju. Sve informacije na broj: 037/831-206.

Promocija knjige „Genocidna namjera Bratunac“ autora Ramiza Salkića biće promovirana danas. Promociju organizira BZK „Preporod“ Velika Kladuša na Starom gradu u Velikoj Kladuši u 18.30h.

 

Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini puteva u našoj zemlji saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu. Slabija magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove u centralnim i istočnim krajevima Bosne i Hercegovine, ali ne utječe bitnije na odvijanje saobraćaja.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Na graničnim prelazim promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremene prije podne. U većem dijelu zemlje se očekuje kiša ili lokalni pljuskovi. Padavine uglavnom poslije podne i dio večeri. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu zemlje do 18 °C.

Slično kao u proteklom periodu, uz povećanu naoblaku i nestabilno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, tegobe kod osjetljivih osoba povremeno će biti nešto izraženije. Nakon prohladnog jutra kada je poželjno biti oprezniji, prikladno se odjenuti i posvetiti više pažnje zaštiti od nižih temperatura, tokom dana malo ugodnije. Sa više svježine, moguće je i izvjesno olakšanje, naročito u noći, uz mirniji san.