fbpx NAJRADOSNIJA TURNEJA SUTRA U NAŠEM GRADU: Lino višebojac u OŠ "Cazin I"

NAJRADOSNIJA TURNEJA SUTRA U NAŠEM GRADU: Lino višebojac u OŠ "Cazin I"

Home

NAJRADOSNIJA TURNEJA SUTRA U NAŠEM GRADU: Lino višebojac u OŠ "Cazin I"


Lino višebojac, projekat pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona, a u organizaciji Podravke BiH i Sportskih novosti, ove godine održat će se u Cazinu.

Najradosnija turneja i ove godine obuhvatit će 10 škola, u isto toliko gradova Bosne i Hercegovine, a jedna od njih je i OŠ "Cazin I".

Treća sezona sportskog natjecanja Lino višebojac u Cazinu će se održati sutra, 31. marta 2017. godine sa početkom u 11:00 sati u Sportskoj dvorani Cazin.

Okupljanje učenika počinje u 10 sati ispred škole, odakle će vesela sportska družina krenuti prema dvorani sa transparentima, maskama i pjesmom. 

Na ovaj poseban događaj u Cazinu pozvani su i roditelji, koji će sa tribina navijati za svoje školarce koji će učestvovati u fer i sportskom takmičenju, a najbolji će biti i nagrađeni.

Lino višebojac je projekt čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva, a već treću godinu se održava i u osnovnim školama širom Bosne i Hercegovine.

 

 

 

(M. Selimović/Cazin.NET)

Topic
Objavio: Čet, 30/03/2017 - 17:37

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top