NAKON 6 GODINA BORBE IZLIJEČILA RAK BUBREGA: 21-godišnjakinja poručuje “Vjerujte u sebe, rak je izlječiva bolest!”

Home

NAKON 6 GODINA BORBE IZLIJEČILA RAK BUBREGA: 21-godišnjakinja poručuje “Vjerujte u sebe, rak je izlječiva bolest!”


Na adresu portala Cazin.NET pristigla je jedna pozitivna i motivirajuća vijest za sve one koji se suočavaju sa teškom bolešću i ponekad posustaju u svojoj borbi.

Naša čitateljica iz Karlovca imala je tek 15 godina kada joj je dijagnosticiran karcinom bubrega.

Piše: Anonimno

Imala sam 15 godina. Živjela sam sretno kao i svako dijete. Međutim osjetila sam da se više umaram te mi slabost u tijelu nije dala da radim sve kao i moji vršnjaci. Promjene koje sam osjećala pripisivala sam pubertetu koji je karakterističan za tu dob.

Kako se stanje pogoršavalo, počela sam dobijati temperature te sam se odlučila posjetiti liječnika. Nakon te posjete moj život se u sekundi okrenuo naglavačke. Liječnici su mi dijagnosticirali karcinom bubrega. Pala sam u depresiju jer sam bila svjesna činjenice da postoji neka vjerovatnoća da ishod bolesti ne završi dobro, odnosno da završi smrću.

Međutim, nisam se predala sudbini, volja za životom i pozitivnost karaktera dali su mi snagu da idem dalje, da se borim i da postepeno osvajam bitku za bitkom. Uslijedile su stalne kemoterapije, zračenja i život na lijekovima. Liječila sam se u Karlovcu i Zagrebu. 35 kemoterapija, 10 zračenja te mnogo raznih medikamenata, uz jaku volju da sve to izdržim i psihičku stabilnost, koju sam imala punih 6 godina, izliječila sam svoju tešku bolest.

Danas sam zdrava, imam 21 godinu, radim kao medicinska sestra, živim život punim plućima i ne osvrćem se na prošlost.

Svoj put od saznanja za teško radoblje koje mi predstoji zbog oboljenja do svih mukotrpnih procesa kroz koje sam prolazila, danas, svoju priču, svoju borbu, dijelim sa vama. Vama koji olako shvatate zdravlje, koji ne uživate u životu i mogućnostima koje su pred vama. Vama koji svoje bitke borite sa teškim bolestima.

Svim oboljelima od raka poručujem: Jači ste od raka. On se izliječiti može, samo sebi morate reći "Ja to mogu!" Morate vjerovati u sebe i ustrajati u svim bitkama koje su pred vama. Bitka za bitkom i rat je Vaš. Rak je izlječiva bolest.

Cazin.NET

Tagovi
Objavio: Pon, 16/01/2017 - 12:19

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top