Nakon krivične prijave Hozanovića protiv Kambera: Blog ugašen, Kamber pozvan na saslušanje?

Medijska prašina se podigla proteklih dana nakon objavljenih audio i vidoe snimaka na blogu Kamber Asima iz Sanskog Mosta, zastupnika u Parlamentu FBiH.

Uz audio i vidoe zapise, iznio je i tvrdnje zbog kojih su prema saznanjima našeg portala, ali i objavama drugih medija ponedesne krivičbne prijave protiv njega.

Nakon što su mediji objavili da je Rifet Hozanović uputio krivičnu prijavu protiv Asima Kambera zbog navoda da je organizirao terorističke napade u Cazinu, doznali smo iz pouzdanih izvora da su već načinjeni određeni koraci po ovom pitanju, te da je Kamber po slijedu događaja pozvan na saslušanje i davanje izjave po ovom pitanju.

Tim povodom, kontaktirali smo i Hozanović Rifeta kako bi doznali da li je ponesena krivična prijava kako su mediji objavili.

Tzv. blogovi pomenutog autora počeli su kao standardna medijsko- politička podmetanja koja su mu prvih godina, narodski kazano, „upalila“ jer dobro svi znamo kako je to bilo s rahmetli generalom Mehmedom Alagićem i brojnim drugima s kojima se ovaj veliki pisac bavio., na početku je kazao Hozanović, te dodao: “Činjenica je da je to u međuvremenu preraslo u lakrdiju i da još malo ko čita i prati sva ta šizofrenična naklapanja za koja su morali biti napravljeni posebni portali. Međutim, niko pa ni Asim Kamber kao takav, ne može nekome javno pripisivati najteža krivična djela, a da to ne bude javnosti razjašnjeno i potkrijepljeno.”

Na pitanje da li su istiniti medijski natpisi da je i sam podnio krivičnu prijavu protiv pomenutog, odgovorio nam je: U tom smislu, ja sam se nakon posljednjih pisanija Asima Kambera, da sam organizirao i izvršio čak 14 krivičnih djela, javio u MUP Unsko- sanskog kantona i zatražio da se ovi navodi istraže i to temeljito. Dakle, Asim Kamber će morati dokazati sve ove optužbe jer, ukoliko su one tačne, ja sam i više nego opasan po okolinu i zaista je strašno da kao takav boravim među svojim sugrađanima.”

“Ukoliko se pokaže da su pisanja Asim Kambera samo njegova politička frustracija zbog potpunog gubitka političke kontrole, ali i samokontrole, onda ovaj veliki mislilac mora odgovarati za klevetu. 14 teških krivičnih djela i optužbe za terorizam su vrlo ozbiljna stvar i naravno da će im pripadnici MUP-a pristupiti kao takvima.”, kazao je Hozanović za naš portal.