Napravila haos: Ostala bez vikendice pa zeta tukla motikom i vrijeđala svoju kćerku

.

Punica iz okolice Ludbrega (Hrvatska) imala je neobičan sukob sa svojim zetom s kojim duže vrijeme nije u dobrim odnosima.

Na terasi vikendice 8. maja 2020. godine, oko 6.40 sati uzela je motiku i metalnim dijelom dvaput udarila zeta po potkoljenici i natkoljenici, prenosi 24sata.hr.

Zeta je ozlijedila, srećom lakše. Zadobio je ozljede lijeve potkoljenice i natkoljenice. Neposredno nakon toga, zaprijetila je zetu i svojoj kćerki da sada ide kući po benzin i da će sve zapaliti.

Oboje su se uplašili i prijavili je zbog prijetnje.

Općinski sud u Varaždinu punicu je proglasio krivom zbog svađe.

Iako okrivljena žena tvrdi da se ne smatra krivom i branila se šutnjom. Na pitanje njezina branitelja otkrila je kako je tog dana, kada se sukobila sa zetom i kćerkom, saznala da im je njezin pokojni suprug darovao vikendicu, što ona nije znala.

“Zet i kćerka tamo su se preselili i otišla sam vidjeti o čemu se radi. Kćerka mi je rekla da je to sad njeno jer joj je to otac dao. Pitala sam je kako joj je mogao dati ono što sam ja svojim radom stekla, vodila brigu i održavala.

Prisjetila sam se da sam joj na kraju rekla: “Ako ti je dao, onda ti neka bude” i zatim sam otišla”, kazala je osuđena žena tioom suđenja i pritom plakala.

No, kćerka i zet na sudu su kazali sasvim suprotno.

Suglasno su naveli da ih je okrivljena žena, došavši do njihove vikend-kuće dok su se oni nalazili na terasi, počela vrijeđati.

Najprije ih je, tvrde, napala drvenim kolcem koji joj je kći uzela, a zatim je uzela motiku koja je bila prislonjena na terasu i nastavila ih napadati da bi u jednom trenutku motikom dohvatila zeta i privukla ga k sebi.

Kćerka se pritom izmakla napadu motike, a zeta je motikom uhvatila za list i bedro lijeve noge i dvaput ga povukla prema sebi nakon čega joj je uzeo motiku.

Na molbe zeta i kćerke da se smiri i porazgovaraju ona nije reagirala već je nastavila s daljnjom vikom i, kako su rekli, pri izlasku iz vikendice im se zaprijetila da ide doma po benzin i da bude sve “vužgala”.

Kćerka i njen suprug uplašili su se posebno zato što žive u toj vikendici i sve su istog dana prijavili policiji.

Psihijatrijski vještak, koji je vještačio ponašanje okrivljene žene i utvrdio kako je riječ o sasvim normalnoj osobi bez ikakvih poremećaja, koštao ju je 3.120 kuna (približno 800 KM), a mora podmiriti još i 1.000 kuna troškova sudskog paušala.

Kako je na sudu plakala i riječ je o dosad neosuđivanoj osobi starije životne dobi, sud je odlučio kako će joj ublažiti kaznu i izreći uvjetnu osudu.