NB: SDA je svoju porodičnu duboku državu instalirala u sve pore društva

Nezavisni blok
Saopštenje za javnost iz Nezavisnog bloka

Porodična duboka država koju SDA instalira u sve pore našeg društva, a na posljednjem primjeru da ministrica vanjskih poslova BiH u zvaničnu delegaciju ubacuje svog sina, još jednom pokazuje svoje pravo lice.

Nezavisni blok smatra skandaloznim da je, iako nema nikakve formalne veze sa Ministarstvom vanjskih poslova BiH, mama Bisera Turković, u svojstvu ministrice vanjskih poslova BiH, imenovala svog sina Alija za člana zvanične delegacije Bosne i Hercegovine koja je u službenoj posjeti SAD!

“Nezavisni blok i u entitetskom i u državnom parlamentu redovno zahtjeva da se donese zakon o sukobu interesa. To vladajući, na čelu sa današnjom SDA odbijaju. Naravno, Bakiru je važno da zadrži svoju ženu na najvažnijoj poziciji u zdravstvu, Zvizdić i Džaferović da sačuvaju kompletne familije na državnim jaslama, a evo i ministrica Turković, nakon što je uhljebila kćer i zeta, osigurala i za sina mjesto u diplomatiji.

Ovo je još jedan poraz države i Nezavisni blok će se uporno boriti i insistirati na pravnoj državi, oslobođenoj duboke privatne države koju je do vrhunca dovela današnja Bakirova SDA”, izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

Press služba NB