Nestalo još jedno dijete: Aktiviran alarm u Zagrebu

N

U zagrebačkom naselju Lanište nestao je trinaestogodišnji Ivan Lalić. Hrvatska policija je danas popodne aktivirala “Neno” alarm kako bi brže reagovala i angažirala širu javnost u potrazi za dječakom.

Prema podacima hrvatske Nacionalne evidencije nestalih, Ivan Lalić rođen je 2010. godine, visok je 160 centimetara, ima crnu kosu i smeđe oči.

U trenutku nestanka juče u ulici Lanište, Ivan je bio obučen u plave pantalone, dres s natpisom “Dinamo” i “Petković”, te je nosio ruksak tamne boje i braon patike.


“Neno” alarm je skraćenica za Nacionalni registar nestalih lica, a koristi se za aktiviranje široke javnosti putem društvenih mreža kako bi se što brže locirala nestala osoba.

Hrvatska policija je implementirala “Neno” alarmni sistem krajem 2022. godine, što predstavlja svojevrsnu verziju američkog “Amber Alert” sistema ili  sistema “Pronađi me”. Ova inicijativa ima za cilj efikasnije reagovanje i mobilizaciju zajednice u slučaju nestanka djece ili drugih nestalih osoba.


Apelira se na sve građane koji imaju bilo kakve informacije o Ivanu Laliću ili su primijetili nešto sumnjivo da se odmah jave nadležnim policijskim organima kako bi se pružila pomoć u pronalaženju dječaka.