fbpx Nezapamćen zločin u BiH: Ono što je Goran uradio zbog ljubomore ne pamte ni najstariji stanovnici

Nezapamćen zločin u BiH: Ono što je Goran uradio zbog ljubomore ne pamte ni najstariji stanovnici

Home

Nezapamćen zločin u BiH: Ono što je Goran uradio zbog ljubomore ne pamte ni najstariji stanovnici


Goran Vučković (44), iz Seferovaca kod Gradiške, osuđen je u Okružnom sudu u Banjoj Luci na 11 godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva svoje bivše djevojke Suzane Prerad (35) iz Aleksandrovca, dok je oslobođen optužbe za nedozvoljeno posjedovanja bombe i dvije puške. 

Odluka sudskog vijeća nije bila jednoglasna i sudija Milan Blagojević imao je izdvojeno mišljenje po kome je Vučković trebao biti oslobođen optužbe.

goran-vuckovic-nakon-hapsena-foto-o-matavulj

Zločin je počinjen u periodu između 8. i 13. jula prošle godine. Motiv je bila ljubomora, odnosno to što je Prerad raskinula vezu s Vučkovićem i nije htjela da je obnovi.

Prema optužnici, Vučković je iskoristio vrijeme dok je njegova bivša djevojka bila na odmoru i pred vrata njenog stana ostavio je "poklon" s natpisom "za Suzu". Radilo se o vrećici u koju je stavio čips za njenu maloljetnu kćerku, hepo kocke i svežanj sitnih drva za potpalu vatre u koju je umotao ručnu bombu M52. Zbog hladnog vremena, ona je 16. jula time naložila vatru u kamin peći i došlo je do eksplozije u kojoj je zadobila povrede lica i šake.

 

(Izvor: Avaz.ba)

 

Tagovi
Objavio: Čet, 08/06/2017 - 15:48

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top