Nisu htjeli platiti račun, maltretirali konobaricu pa napali goste

policija
Dvoje mladih ljudi posjetilo je jedan lokal u ulici Wilhelminenstrasse u Ottakringu u četvrtak navečer. Kada je konobarica htjela naplatiti iznos od 77 eura, dvoje mladih postali su agresivni i počeli su maltretirati i konobaricu i još jednu gospođu koja je bila u tom trenutku u lokalu.

 

Za događaj je doznao 26-godišnjak koji je u tom trenutku stajao ispred lokala. On je pokušao razgovarati s dvojicom mladih, a dvojica mladića koji su pravili nered potom su također izašla vani. Jedan od njih dvojice, 16-godišnjak, iznenada je uzeo biber sprej i raspršio ga u smjeru 26-godišnjaka.

Mladić je potom pobjegao u restoran i zatvorio vrata. Dvojica tinejdžera ponovno su pokušala ući u lokal. Kako u tome nisu uspjeli jer je 26-godišnjak držao zatvorena vrata, 16-godišnjak je izvukao nož i ubodnim pokretima u njegovom smjeru jasno prijetio 26-godišnjaku.

Dvojica mladića su potom pobjegla. Tijekom potrage službenici su uspjeli zaustaviti 16-godišnjaka. Pritom su policajci pronašli i odbačeni nož, te biber sprej i plastičnu vrećicu s narkoticima.

Šesnaestogodišnji Rumunj je uhićen. 26-godišnjak se žalio na bolove ili peckanje u predjelu nosa.