fbpx Novi detalji napada u Münchenu: Mlada policajka ranjena u glavu, ljekari se bore za njen život

Novi detalji napada u Münchenu: Mlada policajka ranjena u glavu, ljekari se bore za njen život

Home

Novi detalji napada u Münchenu: Mlada policajka ranjena u glavu, ljekari se bore za njen život


Kada su se policajci približili muškarcu, on je nasrnuo na njih, pokušao ih gurnuti pod voz te zgrabio pišolj policajke i zapucao.

U Münchenu je u utorak ujutro, kako smo već objavili, došlo do pucnjave, a kako se ispostavilo naknadno mlada policajka je teško ranjena.

Naime, policija je dobila informaciju o neredima u metro stanici podzemne željeznice Unterföhring u predgrađu glavnoga grada Bavarske i poslala patrolu.

Tu su policajci zatekli muškarca kokeg su pokušali legitimisati. No, kada su mu se približili, on se zaletio u njih i pokušao ih gurnuti pod nadolazeći voz. U toj gužvi, kako prenosi Slobodna Dalmcija, zgrabio je službeni pištolj policajke te pucao u nju, a zatim i u dvoje ljudi koji su bili na platformi.

Ostali su policajci otvorili vatru te ga ranili. Nažalost, mlada policajka (26) teško je ranjena u glavu i veliko je pitanje hoće li preživjeti. Napadač je lakše povrijeđen te se ispituju razlozi koji su ga potakli na takav čin, dok je dvoje slučajnih prolaznika zadobilo teže povrede, ali njihovi životi nisu u opasnosti.

Policija je odmah objavila kako napad nema nikakvu religijsku, političku ili ideološku pozadinu, i istakla da nije riječ o terorizmu ćeć da je napadač djelovao iz ličnih razloga.

No, metro stanica je ipak bila okružena do zuba naoružanim pripadnicima interventne i specijalne policije. Njemačka policija je potvrdila samo to da je napadač Nijemac, a Bild piše da prethodno nije bio osuđivan.

 

(Izvor: Oslobođenje.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 13/06/2017 - 17:28

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top