Novi detalji ubistva Nusreta: Onesvijestili ga kolcem, izboli 22 puta, umotali u ćebe i bacili u bunar

ć

Nusret Destanović pronađen je mrtav u subotu, a kako saznaje Telegraf.rs od osobe bliske njegovoj porodici, mladić je prvo onesviješćen kolcem, a potom izboden nožem 22 puta. O uzrocima smrti momka sa Peštera u prvi mah nagađalo se, te se spominjalo i da je izboden kolcem, ipak, istina je da istim onesposobljen, a potom krvnički ubijen.

Nestanak prijavljen 8. februara
- Prvo su ga onesvijestili udarcem drvenim kolcem, pa ga izboli 22 puta po tijelu. Ubačen je u bunar, a tijelo je obmotano u ćebe - kaže za Telegraf.rs osoba bliska Nusretu.

Nusretov nestanak prijavljen je 8. februara, dok je 10. pronađeno njegovo beživotno tijelo u bunaru u blizini kuće S.A.Z. (26), osumnjičenog za njegovo ubistvo. Kako se sumnja, u ubistvu su učestvovali i R.H. (27), E.DŽ. (19) i E.H. (40). Kako je Telegraf.rs ranije pisao, E.H. je rođak osumnjičenog za ubistvo, a on mu je i pomagao nakon zločina da krvavu odjeću spali i pobjegne u Austriju, dok je E. DŽ. razlog zašto je Nusretovo tijelo pronađeno. Kako su opisali članovi Nusretove familije, on se sam predao policiji.

- E.DŽ. (19), drugi osumnjičeni, je razlog zašto je Nusret uopšte pronađen. On je nakon ubistva pozvao policiju i rekao im "Ja sam učestvovao u zločinu, tijelo se nalazi na toj adresi, ali ga nisam takao prstom, samo sam pomagao". Tada se predao i uhapšen je - rekao je Telegraf.rs izvor blizak ubijenom Nusretu.

"Namamila ga porukom, pa ga bivši muž ubio"
Izvor blizak ubijenom mladiću ranije je potvrdio za Telegraf da je Nusreta R.H, sa kojom se viđao pred ubistvo, namamila porukom da dođe kod nje. Naime, iza svega je stajao njen bivši suprug S.A.Z, koji ga je dočekao ispred automobila, sa još dvojicom mladića, udario ga kolcem, a onda izbo nožem. Nakon toga, njegovo tijelo bačeno je u bunar.

Porodica ubijenog Nusreta sumnja da je R.H. igrala dvostruko, te je Nusretu davala lažnu nadu, dok se sve vrijeme viđala sa svojim bivšim suprugom S.Z.A. U porukama do kojih je Telegraf došao vide se prijetnje koji je osumnjičeni za ubistvo slao R.H. prije nego što je Nusretovo tijelo pronađeno.

- Ona je Nusretu davala lažnu nadu, da ga voli i da će se vjenčati. Ipak, sve vrijeme se viđala sa osumnjičenim za ubistvo, mislila je da će se pomiriti. Igrala je dvostruko. S.Z.A. je bio ljubomoran i onda je došlo do ovoga - navodi Nusretova rodica za Telegraf.rs.

"Ali zadnji se najslađe smije. Vjeruj mi. Vidjet ćeš šta ću uraditi", napisao je S.Z., na šta mu je R.H. odgovorila "Mrš bre".

"J*bo mi Nusret Aminu. Jedno od vas dvoje će otići pod crnu zemlju", nastavio je S.Z., a R.H. je odgovorila "Nek ti j*b* Mujesiru".

"E bit ćeš svjedok kad te zovnem na kameru. Nek j*be slobodno", napisao je S.Z.

Istraga sugeriše da je Nusret bio namamljen u zamku porukom poslatom sa njenog telefona, koju, kako se sumnja, nije ona poslala.

Kako je za Telegraf rekla osoba bliska Nusretu, on je "mučenički umro".

- Imao je 22 uboda od noža. Na kraju je zaklan i bačen u bunar - rečeno je za Telegraf.