OBNOVA DOMA KULTURE JEZERSKI: Napokon obezbjeđena sredstva u budžetu

Home

OBNOVA DOMA KULTURE JEZERSKI: Napokon obezbjeđena sredstva u budžetu


Mjesto Jezerski, općina Bosanska Krupa, odavno očekuje od lokalnih vlasti da im se obnovi Dom kulture. U više navrata im je obećano da će dobiti sredstva kako od općine tako i sa kantonalnog nivoa za pomenuti projekat, ali do sada se izmijenilo nekoliko vlada dok je do istog i došlo. Sada su napokon obezbjeđena sredstva.

Premier Rošić se obratio mještanima Jezerkog kako bi saopštio lijepe vijesti o početku realizacije projekta obnove Doma kulture:

"Dragi moji Krupljani,
Nema boljeg osjećaja nego kad je čovjek dijelom dobrog djela. A ovaj put na djelu i partnerstvu moram zahvaliti upravo Vama.
Kreće se u obnovu Doma kulture u Jezerskom. Vlada Kantona je osigurala 75 000 KM, Vas načelnik i vijećnici osigurali dodatnih 50 000 Km. Izvođač radova je odabran. Počinju radovi i ako Bog da Jezerani će dobiti svoj Dom kulture.
 Meni je ovo veliko. Svako mjesto zaslužuje Dom kulture, školu, igralište... Značajno mi je, i nalazim potrebnim zahvaliti ljudima koji su, svaki pojedinacno i svi mi zajedno, doprinijeli ovom.
Hvala Mehmedu Mahmiću na upornosti, hvala Sanilu Hasicu, Admiru Mušanoviću i Merisi Sušic i drugim zastupnicima ...
Znate da od mene nikad nećete čuti ružnu riječ o nekom. Ali kad neko zasluzi pohvalu treba izreci lijepu riječ. S lijepim riječima, u lijep posao i u dobru se vidjeli uskoro, Krupljani moji."

(Cazin.NET)

Topic
Objavio: Čet, 25/05/2017 - 09:06

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top