Očišćena većina seoskih puteva u Srebrenici

dsa
Nakon prioritetnih pristupilo se čišćenju i ostalih putnih pravaca na razuđenoj i više od 600 kilometara dugoj lokalnoj putnoj mreži u ovoj opštini

Nakon četvorodnevnog čišćenja lokalnih i nekategorisanih puteva od snijega, iz općine Srebrenica večeras je saopćeno da je stanje na lokalnim i nekategorisanim putevima na teritoriji ove općine zadovoljavajuće.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Darko Grujičić izjavio je da preduzeća koja su dobila posao zimskog održavanja puteva neprekidno rade i trude se da u što kraćem roku stignu u svaku mjesnu zajednicu i selo.

- Opština Srebrenica odgovara na svaki poziv građana gdje je potrebno hitno čišćenje i tako će biti u narednom periodu. Snijeg je očišćen u svim mjesnim zajednicama - rekao je on.

Prioritetni putni pravci su pročišćeni u mjesnim zajednicama Srebrenica, Skenderovići i Sase, a omogućen je nesmetan saobraćaj i u mjesnim zajednicama Podravanje, Orahovica, Luka.

Mehanizacija je i dalje na terenu i osposobila je za saobraćaj puteve u mjesnim zajednicama Skelani, Kostolomci, Crvica, Sućeska, Viogor, Gostilj, a pročišćeno je i do središta mjesnih zajednica Osatica, Radoševići, Ratkovići i Krnjići.

Nakon prioritetnih pristupilo se čišćenju i ostalih putnih pravaca na razuđenoj i više od 600 kilometara dugoj lokalnoj putnoj mreži u ovoj opštini.

Iz ovog odjeljenja navodi se da je otklonjena većina kvarova na elektro mreži te da sve mjesne zajednice imaju redovno snabdijevanje električnom energijom.