Odgovor SDA na iznesene kritike: Senad Šepić je samo na plaćama zaradio skoro milion KM

Otvoreni sukob i prepucavanje na relaciji SDA - Senad Šepić nastavljeno je i danas. Nakon reakcije Šepića na izjave Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, koji je kritikovao Šepića zbog toga što između ostalog nije podržao povećanje akciza, stigao je novi odgovor SDA.

"Jedina strategija bivšeg člana SDA Senada Šepića, koji nažalost još uvijek koristi mandat u državnom parlamentu dobiven od ove stranke, je stalni napad na SDA i njeno rukovodstvo. U Šepićevom djelovanju nije iznesena niti jedna ideja kojom bi se unaprijedilo stanje u BiH. On je očigledno opsjednut isključivo sobom i svojom karijerom", navodi se u saopćenju.

Iz SDA optužuju Šepića da ne zna šta su akcize, za šta su se ubirale i gdje su bile usmjeravane. 

"Najveći dio akciza proteklih deset godina je usmjeravan u budžete svih nivoa jer je to posebna vrsta indirektnog poreza. Ta sredstva uglavnom nisu bila namijenjena za cestogradnju. Odluku o tome donosio je i Šepić koji u životu nikada ništa konkretno nije radio. Prvo zaposlenje mu je bilo član federalnog parlamenta, nakon toga zamjenik ministra pa u dva navrata član državnog parlamenta i sve to kao kandidat SDA. Iz akciza su, između ostalog, alimentirane i njegove visoke plaće koje u zbiru iznose skoro milion KM. Kada je vidio da više nema političke budućnosti u SDA okrenuo je ćurak i počeo da napada sve ono što je do jučer radio. Ako je Bakir Izetbegović ikada napravio grešku onda je to upravo bila ta greška što je pružio još jednu šansu nezasitnom Šepiću koji je 2013. godine bio odbačen od ranijeg rukovodstva SDA", navodi se u saopćenju SDA.

Dalje se navodi da sve što radi i na kojem god se položaju nađe, Šepić to stavlja u funkciju vlastite promocije.

"Iz svog skupog i ogromnog stana u srcu Sarajeva 'slomi se' boreći se za položaj Unsko-sanskog kantona i naroda koji tamo živi. Kada je donošen sramni Zakon o prebivalištu, koji je ugrozio slobodu kretanja povratnika, Šepić je bio zamjenik ministra u ministarstvu koje je predložilo to nakaradno rješenje. Uopće se nije tome suprotstavio niti javno oglasio. U zadovoljenju vlastitih i ličnih interesa, a naročito potrebe da bude bošnjački političar prihvatljiv nebošnjacima, ništa mu nije sveto. Prilikom rasprave u državnom parlamentu bio je spreman da relativizira čak i genocid u Srebrenici i izjednači krivicu agresora i branioca Bosne i Hercegovine. Građani, naročito oni u Krajini, trebaju znati da je Šepićevo nezadovoljstvo počelo onog trenutka kada mu nije ispunjena želja da bude ministar civilnih poslova BiH. Pri tome, odbio je poziciju federalnog ministra poljoprivrede, jer mu je to bilo 'ispod nivoa'. Upravo je s te pozicije mogao konkretno pomoći i Krajišnicima, ali je, očito, konkretan rad Šepiću nepoznata kategorija. Mnogo je lakše baviti se populizmom i demagoškim pisanjem statusa na društvenim mrežama i putovati na račun poreskih obveznika", zaključuje se u saopćenju SDA.

 

(Izvor: Klix.ba)