Oglasio se ministar Ramo Isak nakon vijesti da su mu sinovi tukli…

.

U Zenici se, u utorak 9. aprila, oko 03:00 sata na benzinskoj pumpi “DHD” u Sarajevskoj ulici desila tučnjava.

Tom prilikom je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede.

Kako je potvrđeno iz policije, teške tjelesne povrede zadobio je Zeničanin A.J. (26).

Njega su napali i pretukli I.A. (28), I.A. (24) i D.A. (20).

Kako piše Klix, riječ je o sinovima ministra policije Rame Isaka, Arnelu i Aldinu.

“O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona po čijim uputama su lica D.A, I.A. i I.A. ispitana u svojstvu osumnjičenih, a nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja protiv istih će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Učestvovanje u tuči”, potvrđeno je za Klix iz MUP-a ZDK.

Međutim, na zvaničnoj stranici MUP-a ZDK, slučajno ili ne, u srijedu 10. aprila (prvi dan bajrama) nije objavljen službeni policijski bilten, koji bi sadržavao informacije od proteklih 24 sata, uključujući i ovaj događaj.

Prema tumačenju nadležnih, vikendom i praznicima skraćenu verziju biltena javnosti na uvid objavljuje dežurni operativni tim, ali to ovaj put, iz nepoznatog razloga, nije učinjeno.

Treba biti iskren pa priznati da ove godine nedostaju i bilteni od 1. i 2. januara, kao i nekoliko biltena u prošloj godini, također u terminima kad se može pretpostaviti da je MUP ZDK radio smanjenim kapacitetom.

No, to dežurnim službama ne smije biti izgovor, pogotovo ako se u “prazničnom ambijentu” dogodio incident ovakvih razmjera sa javnosti poznatim učesnicima.

Na kraju, zatražili smo komentar federalnog ministra policije, Rame Isaka.

– Uporno nam se pokušavaju montirati stvari koje se nisu dogodile. Sinovi nisu učesnici tuče i nakon ovog idu krivične prijave, sigurno, kazao je Isak na upit Zenicabloga.