fbpx Okupila se ženska pionirska reprezentacija BiH

Okupila se ženska pionirska reprezentacija BiH

Home

Okupila se ženska pionirska reprezentacija BiH


Ženska "U-15" reprezentacija Bosne i Hercegovine se okupila danas u hotelu "Park" u Vogošći i počela pripreme za turnir "Trofej Crne Gore", koji će biti održan od 19. do 22. juna u Podgorici.

Sve igračice su se odazvale i pokušat ćemo da napravimo dobar rezultat u Crnoj Gori. Cilj nam je i da provjerimo sa čime raspolažemo. Naravno, ova selekcija će biti i dopunjena. Za razliku od prethodnih godina, sada imamo veći fond igračica i na slatkim smo mukama kada treba da ih zovemo na reprezentativna okupljanja.

 

pioniri

U narednim akcijama ćemo sigurno provjeriti još igračica. Rezultat na ovakvim okupljanjima bi možda trebao biti u drugom planu, ali zbog atmosfere je uvijek bolje da i taj segment bude na nivou, bez obzira što se radi o prijateljskom turniru, rekla je selektor Ilija Lucić o ovom okupljanju.

"Presretna sam što sam na reprezentativnom okupljanju i nadam se da ću i u budućnosti zaslužiti poziv. Želimo da napravimo dobar rezultat na turniru i da se uigramo. Međutim, nije to jedino što je važno, želimo da se upoznamo, družimo i da stvorimo tim za duže staze", izjavila je odbrambena igračica tuzlanske Slobode Matea Topalović.

Naše pionirke će večeras u 18 sati odraditi prvi trening na stadionu "Hakija Mršo", dok su sutra na rasporedu dva u 10 i u 18. U ponedjeljak ujutro igračice kreću za Podgoricu.

 

(Izvor: Klix.ba)

Objavio: Pet, 16/06/2017 - 16:51

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top