Osim: Igrači su bili dosta iscijeđeni, nisu imali energiju

asd
Trener Željezničara Amar Osim kazao je danas na konferenciji za novinare da je prvo poluvrijeme bilo prilično nesazdržajno.

Nije lako igrati protiv ekipe koja je prva na tabeli, koja ima opasne pojedince i koja ima dobrog trenera. Bili smo oprezni i do posljednjih deset minuta prvog dijela se nije ništa dešavalo. Kada je izašao mali Lukić, bez da potcjenjujem Kajkuta, mi smo od tada počeli da stišćemo, da je ostalo još pet minuta zabili bismo vjerovatno gol. U drugom dijelu smo dali gol, imali smo osjećaj da utakmica ide u našem smjeru, neuobičajena greška igrača koji ne pravi takve greške i oni su dali gol. Oni su dali gol iz prve prave akcije, ali smo dobro reagovali – kazao je Osim.

Istaknuo je da njegovi igrači nisu imali agresivnosti da zabiju treći gol.
 
Zbog toga su oni prijetili do kraja, imao je Vranješ situaciju glavom, ali recimo da je jedan razlike ok za nas danas. Pokazali smo više, vodili smo dvaput, rezultat je ok. Teška utakmica, puno energije smo izgubili, teško vrijeme, obje utakmice su bile mrljave. Dosta su iscijeđeni igrači, nisu imali energiju”, kazao je Osim.