Oteo 3 kćerke, pa ih sam odgajao u šumi: Otac i jedna sestra nađeni u drugoj državi, mamu nije vidjela šest godina

v

Odgajao ih potpuno izolovano od ostatka svijeta

Policija u Koinu pronašla je djevojčicu (17) koja je godinama odgajana u šumi u Švicarskoj bez kontakta s spoljnim svijetom.

Švicarske vlasti su za njom tragale otkako je nju i njene sestre oteo otac. Nakon otmice za njima je raspisana potjernica, međutim, godinama niko nije mogao da pronađe nijedan trag o njima.

Ona je slučajno pronađena u Španiji, a kako navode lokalni mediji, krajem maja bi trebalo da napuni 18 godina.
 

Djevojčicu, čiji identitet nije saopćen, pronašli su policajci koji su slučajno otkrili vozilo kome je bio polomljen točak. Tada im se učinilo da u vozilu neko živi. Tada su pronašli muškarca koji je djelovao zapušteno, kao i jednu djevojčicu koja je bila prljava.

Policija je odmah pokušala da ih identifikuje i njihovi podaci unijeti su u bazu podataka. Tada su shvatili da je za njima raspisana međunarodna potjernica i da se godinama nije znalo ništa o njima.

U nalogu je navedeno da se radi o opasnoj situaciji i oni su nakon pronalaska odmah prebačeni na sigurnu lokaciju zbog rizika od bjekstva njenog oca.

Djevojčica je ispričala da je s ocem i dvije sestre odrasla u šumi u Švicarskoj i da ih je otac odgajao potpuno izolovano od ostatka svijeta.

Devojčice majku nisu vidjele više od šest godina.

Tinejdžerka je prebačena u Centar za brigu o djeci, gdje su je ljekari detaljno pregledali. Vlasti u Španiji i Švicarskoj su zajednički sprovele sve procedure i djevojčica je 3. maja vraćena u matičnu zemlju.

Trenutno je pod starateljstvom švaicarske vlade.

Šta se dogodilo s njenim sestrama, još nije saopćeno.