Ovo je mladić iz Srebrenika koji se utopio spašavajući djevojke u Albaniji

Home

Ovo je mladić iz Srebrenika koji se utopio spašavajući djevojke u Albaniji


U ljetovalištu Vlore, na jugu Albanije, jučer je došlo do teške tragedije u kojoj su život izgubile tri osobe, među kojima je i Benjamin Ferati iz Makedonije a koji je već deset godina živio u Srebreniku.

Da će mu odmor na poznatom ljetovalištu biti koban, Ferati nije mogao ni slutiti. Nastradao je kao veliki čovjek. Posljednje minute života proveo je spašavajući dvije djevojke koje su se utapale u moru.

Boreći se s velikim valovima, ulažući maksimalne napore da stigne do bespomoćnih djevojaka, ovaj herojski čin bio je koban po njega. Nažalost, nesretni 24-godišnjak također se utpio.

Brojni turisti koji se nalaze na ovom ljetovalištu također su potreseni ovim događajem. Kako saznaje dopisnik „Avaza“, Ferati je spašavao Manuelu Maraj (27) iz Vlore i Xhoanu Cani (25) iz Tirane.

Podsjetimo, kako smo ranije pisali, stradali mladić je porijeklom iz Tetova u Makedoniji, a u Srebrenik se doselio prije desetak godina, gdje je radio u porodičnom restoranu brze hrane.

Njegova porodica hitno je, vidno potresena, otputovala u Albaniju radi identifikacije i preuzimanja tijela stradalog mladića.

 

(Izvor:Avaz.ba)

Tagovi
Objavio: Ned, 16/07/2017 - 14:26

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top