fbpx PDP o informisanju RTRS-a: Televizija koja radi protiv RS-a

PDP o informisanju RTRS-a: Televizija koja radi protiv RS-a

Home

PDP o informisanju RTRS-a: Televizija koja radi protiv RS-a


Sakrivanjem od javnosti jučerašnjeg saopštenja iz Ministarstva inostranih poslova BiH o dopisu iz MIP-a Izraela, kojim se potvrđuje da predstavništvo Republike Srpske u Izraelu ne postoji, Javni servis Republike Srpske ponovo je prekršio Zakon o RTRS-u kojim se obavezuje na blagovremeno, tačno, istinito i nepristrasno izvještavanje javnosti, saopšteno je danas iz PDP-a.

U jučerašnjim centralnim informativnim emisijama, iako je stigla zvanična potvrda, ni jednom riječju nije spomenuto da predstavništvo Republike Srpske u Izraelu ne postoji, navedeno je u saopštenju.

"Razlog je, naravno, poznat jer bi objavljivanjem ove informacije RTRS, kao bliski i odan prijatelj vlasti, posvjedočio o rezultatu skandalozne afere. RTRS bi, da je to objavio, potvrdio da vlast Republike Srpske u protekle dvije godine obmanjuje javnost u vezi sa ovim predstavništvom i isplaćuje novac iz budžeta Republike Srpske na ko zna koju adresu" ,istakli su iz PDP-a.

U saopštenju se naglašava da bi “pokazali da su u pravu funkcioneri PDP-a koji insistiraju da se ova afera razriješi, a koje su u protekle dvije sedmice, na najgnusniji mogući način, oblatili u svojim emisijama”.

"Sve ovo pokazuje da se Radio-televizija Republike Srpske ovakvim radom svrstala na stranu onih koji rade protiv interesa Republike Srpske" , ocijenio je PDP u saopštenju za javnost.

 

(Izvor:fokus.ba)

Tagovi
Objavio: Pet, 21/04/2017 - 17:15

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top