Pećigradska naselja sve bolje povezana s ostatkom Grada Cazina

Home

Pećigradska naselja sve bolje povezana s ostatkom Grada Cazina

Mještani naselja Durmići, Abdići i Delanovići u mjesnoj zajednici Pećigrad ovih dana s radošću privode kraju radove na asfaltiranju lokalnog puta. Riječ je o drugoj fazi radova s kojom se ovo područje u potpunosti povezuje s ostatkom Grada Cazina.

  -„S obzirom da je ovdje do prošle godine bio makadamski put za nas je ovo promjena od ogromnog životnog značaja. Teško je to opisati riječima ali oni koji žive u malo udaljenijim područjima, najbolje znaju šta znači dobra putna komunikacija i koliko to olakšava život običnom čovjeku. Prošle smo godine asfaltirali oko jednog kilometra i sada još toliko, tako da s ovim završavamo jedan veliki i značajan projekat“, kaže SejdoDurmić, predsjednik građevinskog odbora.

Radovi se završavaju na dužini od 1.157 metara, a vrijednost ovog projekta je 130.000 maraka koje su zajedno obezbjedili Grad Cazin i mještani.

  -„Skupa sa završetkom ove građevinske sezone, dovršavamo i niz sličnih infrastrukturnih projekata. Posebno mi je drago što se ovdje radi o projektu s kojim uvezujemo cijelo jedno područje i što se na licu mjesta možemo uvjeriti u njegov značaj“, istaknuo je gradonačelnik Cazina NerminOgrešević prilikom obilaska radova.

Mještani pomenutih naselja sada znatno lakše mogu do središta mjesne zajednice Pećigrad ali i do Liskovca te ostalih putnih komunikacija.

durmici

izvor: Press služba Grada Cazina

Tagovi
Topic
Objavljeno: Wed, 30/08/2017 - 14:33

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top