Petočlana mlada porodica stradala u stravičnom sudaru s kamionom

Home

Petočlana mlada porodica stradala u stravičnom sudaru s kamionom


Uprkos tome što se na njemačkim cestama, kao i općenito našim cestama u svijetu, često događaju saobraćajne nesreće koje osim velikih materijalnih šteta odnose i mnogo života, saobraćajna nesreća koja se jučer dogodila na glavnoj cesti 361 između Nagolda i Mötzingena šokirala je njemačku javnost.

Nijemci ne pamte ovakvu tragediju na cestama – u samo jednoj sekundi jedan kamion s lica zemlje izbrisao je cijelu jednu mladu peteročlanu porodicu iz okruga Constance koja se vraćala s izleta niti ne sluteći da će im tako lijepo priveden dan biti i posljednji u životu – od dječačića rođenog prije samo nekoliko sedmica, njegove dvogodišnje sestre, njihove mame i tate od 25 i 22 godine te majčine sestre, 17-godišnje tinejdžerice.

Svjedoci tvrde da ovakav prizor nikada nisu vidjeli pa čak niti u scenariju najgoreg horor filma. Naime, u jednoj sekundi automobil je za cijelu porodicu, čiji identitet još nije objavljen, postao prava porodična grobnica.

Strašna saobraćajna nezgoda dogodila se na glavnoj cesti 361 između Nagolda i Mötzingena (Baden-Württemberg) kada se kamion za odvoz otpada zbog velike brzine u zavoju prevrnuo na automobil VW Golf.

Kako tvrde svjedoci, kamion je naglo ubrzao u zavoju, prevrnuo se te udario u automobil. Vozač kamiona i jedan prolaznik lakše su ozlijeđeni, a vozač je u teškom stanju šoka prevezen u bolnicu. Nesreća se dogodila u industrijskoj zoni grada Nagold, jugozapadno od Stuttgarta.

Glasnogovornik policije kazao je kako je kamion, koji je prevozio 26 tona smeća i glomaznog otpada, iz još nepoznatih razloga naglo povećao brzinu u velikom zavoju što je bio razlog njegovog prevrtanja na automobil u kojem nije nitko imao šanse da preživi.

nesreca

Nesreća nije šokirala samo ljude koji su se zatekli na mjestu nesreće već i policiju i vatrogasce ali i radnike hitne pomoći, koji jednostavno nisu mogli suzdržati svoje emocije nakon dolaska na mjesto nesreće vidjevši stravičan prizor.

Nakon što je dizalica podignula kamion, spasiocima se ukazala prava slika užasa i smrskani automobil u kojem se nalazila peteročlana porodica. Prizor je bio toliko strašan, jer su se tijela poginulih totalno izmiješane sa željezom.

Na mjesto velike tragedije ubrzo su stigla i dva helikoptera, međutim nisu imalo koga prevesti do bolnice ali niti do mrtvačnice jer su vatrogasci morali izrezati automobil na dijelove kako bi se mogli izvaditi komadi smrskanih tijela unesrećenih.

(Izvor: Večernji.hr)

Tagovi
Topic
Objavio: Sat, 12/08/2017 - 09:24

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top