Plastični hirurg pod istragom: Operirao suprugu koja je ubrzo preminula

.
Plastični hirurg s Floride je pod istragom nakon što je njegova supruga doživjela srčani zastoj na njegovom operacijskom stolu.

Hillary Brown (33) operirana je 21. novembra u klinici svog supruga, doktora Bena Browna.

 

 

Za vrijeme operacije došlo je do komplikacija zbog kojih je pala u komu, a sedam dana kasnije i preminula kada su je skinuli s uređaja za održavanje života.

Klinika njezinog supruga suočava se s nekoliko tužbi zbog nesavjesnog liječenja, a slučaj sada istražuje i policija.

 

 

U sudskim zapisima stoji da je Hillary bila "u procesu nekoliko hirurških zahvata" kada je došlo do srčanog zastoja, zbog potencijalno prevelikog broja zahvata.

Kako navodi njezin otac Marty Ellington, suprug Ben nazvao ga je i rekao mu da smjesta dođu na Floridu.

Otac preminule tvrdi da u operacijskoj Sali nije bilo adekvatne opreme za spašavanje života kao što je kisik i defibrilator, piše Dnevnik.

"S količinom oteklina u njezinu mozgu to znači da je njezin mozak dosta dugo patio od nedostatka kisika", rekao je Ellington koji tvrdi da u klinici nedostaje odgovarajuće obučenog osoblja koje bi moglo pomoći u hitnim slučajevima.

"Nismo dobili odgovore. Ako je pogreška, bila je pogreška, ali to ne vraća moju kćer. Ne želim njegov novac. Ne želim ništa. Sve što želim je odgovor jer mislim da to dugujemo mojoj kćeri", istaknuo je.