Po jedna intervencija policije i vatrogasne jedinice u Velikoj Kladuši

asd
I danas oblačno, povremeno sa slabom kišom..

– Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije na području Velike Kladuše prema sljedećem rasporedu:

od 09:00 do 15:00h trafopodručja: Zborište 1, 2, 3 i 4, Vodovod Zborište, Stabandža 1 i 2, te Gradina 2.

Na ostalom području općine, elektronapajanje je stabilno.

– Kako smo saznali ovog jutra, isporuka pitke vode je uredna.

– Prema informaciji iz JKUP „Komunalije“, odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju se prema planu.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša bilježe jedno narušavanje javnog reda i mira. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

– Velikokladuški vatrogasci jednom su intervenisali. Prema riječima dežurnog Grahovića, radilo se o zapaljenju dimnjaka na Redžića ogradama. Intervencija je trajala od 10.17h do 11.00h.

– Hitnoj službi velikokladuškog Doma zdravlja za pomoć se javilo 57 pacijenata. Stanje troje pacijenata zahtijevalo je upućivanje na dalje liječenje, prema procjeni dežurnih doktora Ševala Mešanovića i Kasima Selmana.

– U COVID ambulantu, sa sumnjom na zarazu korona virusom, javilo se 26 pacijenata. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 12. oktobar:

– U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, a skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja ili zemlje na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Iz BIHAMK -a vozače podsjećaju da zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u našoj zemlji stupa na snagu 01. novembra. 

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

– Danas u Bosni oblačno, povremeno sa slabom kišom. Na planinama može padati i slab snijeg. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C.

 – Tmurno vrijeme uz padavine, nepovoljno će djelovati na većinu populacije. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, naročito u jutarnjim satima. Usljed većeg sadržaja vlage u zraku, osjet hladnoće biće izraženiji. U Hercegovini također sa neuobičajeno niskim temperaturama, što će uzrokovati probleme osjetljivim osobama. Sa približavanjem noći, opća slika će se u cijeloj zemlji djelimično poboljšati, pod uticajem stabilnijeg vremena.