Pobjeda Nezavisnog bloka je pobjeda budućnosti nad lošim politikama

Submitted by Kurtovic on Čet, 13/09/2018 - 17:45
Nezavisni blok je sinoć održao predizborni skup i predstavljanje kandidata na Ilidži. Skup je okupio veliki broj građana koji vjeruju u potrebu nove politike, izgradnju poštene države i vraćanja povjerenja u institucije.

Na skupu su se obratili Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka, prof. dr. Kemal Dizdarević, nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo, Azra Atagić Ćatović, kandidatkinja za Parlament BiH, Razija Mujanović, legendarna košarkašica i kandidatkinja na listi za Parlament FBiH, te Faruk Hadžić, nosilac liste za Parlament BiH.

''Skupovi Nezavisnog bloka i velika podrška našeg naroda su potvrda jedne nove energije i politike rješenja koja će služiti svim ljudima, a ne samo odabranima. Oni koji se kriju od svoga naroda i bježe od TV debata pokazuju da nemaju kapacitet i takvi ne mogu voditi ovaj narod i zemlju. Vjerujem u naše kandidate, vjerujem u promjene, vjerujem u rješenja koja nudimo i vjerujem da pobjeda Nezavisnog bloka znači pobjedu budućnosti svih budućnosti svih nas u BiH nad lošim politikama koje su oduzele dostojanstvo narodima i građanaima u našoj zemlji'', izjavio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka.

Azra Atagić Ćatović, kandidatkinja za Parlament BiH: ''Nažalost, u Bosni i Hercegovini  žena je nevidljiva kada se donose političke odluke. To želim mijenjati. Želim biti dio promjene koju želim vidjeti i mislim da ulaskom u politiku kao prethodno ostvarena na poslovnom i privatnom polju, majka troje djece i supruga Zlatnog ljiljana koji je 100% invalid itekako imam osnova i motiva boriti se za jednake šanse za sve u poštenoj državi unutar politika Nezavisnog bloka.'' Nosilac liste za Parlament BiH (izborna jedinica Kanton Sarajevo i BPK-Goražde), Faruk Hadžić je izjavio: “Mladi ljudi nemaju vremena baviti se temama poput Ustava i koje ćemo praznike i kada slaviti već žele siguran posao, primanja dostojna normalnog života i mogućnost da samostalno izdržavaju svoje porodice i ostaju u BiH.”

Prof. dr. Kemal Dizdarević, nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo: ''Vrijeme je da se stavi tačka na privatizaciju zdravstva u BiH i pruži otpor politikama koje oduzimaju osnovna ljudska prava građana BiH a to je pravo na adekvatno, pravovremeno i besplatno liječenje. Vrijeme je da se pacijentima vrati dostojanstvo i kvalitetan zdravstveni sistem od kojeg neće strahovati već u koji će vjerovati i mislim da unutar politika Nezavisnog bloka leži šansa  kojom je to moguće dostići''.