Počela „Kladuška zima 2021.“ koja donosi 11 dana zimske čarolije

.
Nešto više od sat vremena po nastupanju kalendarske zime, u utorak, 21. decembra u Velikoj Kladuši je otpočela ovogodišnja kulturno – sportska manifestacija „Kladuška zima 2021.“

Ilirjana Cakaj Kasumović, članica Organizacionog odbora u uvodnom obraćanju naglasila je da će manifestacija trajati 11 dana i da će građanima i gostima Velike Kladuše ponuditi razne zabavne i sportske sadržaje.

Priliku da svojim nastupom otvori manifestaciju imao je pop rock bend iz Bihaća „Space patrol“ LIVE RVK koji su odabranim repertoarom strane i domaće pop rock muzike zabavljali prisutne u parku Omladinske radne brigade “7 sekretara SKOJ –a”, gdje će se odvijati najveći broj ovogodišnjih sadržaja „Kladuške zime 2021“.

U srijedu, 22. decembra planiran je prvi sadržaj za najmlađe, predstava „Crvenkapica“. Predstava će biti održana sa početkom u 18.00h u Parku ORB „7 sekretara SKOJ –a“.

 

„Kladuška zima 2021“ posjetiocima će pružiti i gastronomski program, jer je tokom nekoliko noći predviđeno održavanje „Slatke zime“, odnosno prezentacija slatkih jela. 27. decembra u Parku ORB „7 Sekretara SKOJ-a“ biće održana predstava „Plemenita priča“, a 30. decembra na Trgu mladih Dječija nova godina, predstava za djecu „Zimska čarolija“ uz Djeda Mraza i podjelu 500 besplatnih novogodišnjih paketića. I ova „Kladuška zima“ donosi i zimski grad postavljen u Parku u kojem će posjetioci moći uživati u delicijama kladuških ugostitelja.

Sportski sadržaji „Kladuške zime 2021“ već su otpočeli 15. ovog mjeseca 14. Novogodišnjim malonogometnim turnirom. Najluđa noć u godini programom manifestacije „Kladuška zima 2021“ rezervisana je za muziku uživo uz „Horoscope bend“ na Trgu mladih, dok će u Novu godinu Velika Kladuša ući velikim vatrometom.

 

Iz Organizacionog odbora su pozvali sve građane Velike Kladuše da budu dio ove manifestacije koja se ove godine odvija po peti put.