OČUH JU JE UBIO, A MAJKA MRTVU PRESVUKLA: Podignuta optužnica za monstruozno ubistvo male Lune

Više javno tužilašto u Negotinu podiglo je optužnicu protiv Zorana Albića za teško ubistvo djevojčice Lune (2,5). Protiv djevojčicine majke Vesne također je podignuta optužnica, ali za nepružanje pomoći.

Optužnica tereti Albića (24) da je u noći između 26. i 27. maja ove godine brutalno do smrti tukao djevojčicu Lunu (2,5), kćerku svoje nevjenčane surpuge Vesne Firulović (24).

Prema navodima iz optužnice, on je, pošto se vratio iz grada u porodičnu kuću u Pragovu, razbijao tanjire i bacao stvari po kući, pri čemu je isjekao jagodicu na palcu desne ruke. To je uznemirilo malenu Lunu, pa je dijete počelo da plače.

Albić je tražio od djeteta da prestane plakati, međutim, Luna od straha nije mogla. On joj je, kako se navodi u optužnici, dva puta udario šamar.

Kako je utvrđeno, nakon toga je iz kuće izbacio djevojčicinu majku Vesnu i zaključao ulazna vrata, tako da je ostao sam sa djetetom. Tada je brutalno krenuo da je udara po glavi i tijelu. Na djetetovom tijelu obdukcijom je utvrđeno 39 ozbiljnih i teških povreda koje su, kako je utvrđeno, same po sebi bile opasne po život, te djevojčici nije bilo spasa.

Za sve to vrijeme, kako je utvrđeno istragom, majka malene Lune bila je ispred kuće. Ni u jednom trenu nije pokušala da pozove pomoć i zaustavi dešavanja u kući, utvrđeno je u istrazi, prenosi Kurir.rs.

Kako je utvrđeno tokom istrage, nakon što je djevojčica izdahnula, Albić je pustio Vesnu u kuću. Umjesto da odmah reaguje, ona je ostala da priča sa njim. Razgovor je navodno trajao duže od sata.

Kako su majka i očuh priznali, Albić je nakon tog razgovora preminulu djevojčicu iznio napolje i “stavio pod česmu”. Potom su je presvukli, presvukli se i sami, pozvali taksi i odvezli se do Hitne pomoći. Tu su oboje tvrdili da je dijete u četiri sata ujutru, dok su oni spavali, izašlo na terasu i palo sa nje.

Isto su tvrdili i pred policijom, koja ih je nakon smrti djeteta privela.

Ipak, već u prvim staim nakon smrti djeteta, sve je ukazivalo da priča nije istinita. Obdukcijom je utvrđeno da je malena Luna tučena do smrti i da povrede koje je zadobila nikako nisu mogle da nastanu od pada sa terase.

Zoran Albić, Lunin očuh, uhapšen je odmah i priznao je da je bio taj koji je ubio dijete. Međutim, on je od početka tvrdio da nije sam u tome i da je Vesna sama tukala nesretno dijete. Vesna je to negirala. Ni Tužilaštvo nije uspjelo da skupi dokaze koji bi ukazali na to da je Albić imao saučesnika. Stoga je Vesna optužena za to da je, nakon što je Albić ubio dijete, pokušala da mu pomogne da zataška zločin.

Otac ubijene Lune, koji je i dalje zakonski suprug Vesne Firulović, obratio se Fondaciji “Tijana Jurić” sa molbom da ga zastupaju u postupku protiv njegove žene zbog ubistva njihove kćerke. On je nakon ubistva svog djeteta rekao da je “slutio da bi ovako nešto moglo da se desi”, te da je “molio ženu da mu se vrati”.

Image