Policija u BiH automobil oduzetla u aprilu, dva mjeseca poslije u njemu pronašla 11 kg marihuane

g

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova entiteta Republika Srpska su danas izvršili pretres automobila oduzetog 8. aprila i u njemu pronašli 11 kilograma marihuane.


Iz MUP-a RS-a je saopšteno da su policijski službenici „preduzimajući dalje mjere i radnje u nastavku operativne akcije ‘Roma’ i na osnovu operativnih saznanja na osnovu Naredbe Osnovnog suda Doboj, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj 25. juna izvršili pretres putničkog automobila marke ‘Peugeot’ koji je oduzet 8. aprila ove godine na području grada Doboja“.

„Tom prilikom su u skrivenom prostoru, u podu vozila pronašli i oduzeli 21 paket zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne mase od 11 kilograma“, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a podsjećaju da je u okviru operativne akcije „Roma“ 8. aprila na području grada Doboja, lišena je slobode osoba M. V. nakon što je kontrolom putničkog automobila marke „Peugeot“ kojim je upravljala pronađeno i oduzeto 2.964 grama opojne droge „marihuane“ i 1,16 grama opojne droge „kokain”.