Policija u Cazinu 4 intervencije, vatrogasci bez intervencija, u Hitnoj 52 pacijenta

.

 

Policijska stanica Cazin je imala četiri intervencije, i to po pitanju remećenja javnog reda i mira. Tako je u Ulici žrtava Domovinskog rata, prema Gradskoj odluci, došlo do remećenja spomenutog od strane vlasnika domaćih životinja koje čine štetu na tuđem posjedu. U Ćoralićima je došlo do svađe, vike, drskog ponašanja, učestvovanja u tuči od strane dva lica, a u Ulici generala Hamdije Omanovića do pucanja iz plinskog pištolja. Policija je intervenisala i u Ulici Murata Tatarevića, gdje je jedno lice ispoljavalo naročito drsko ponašanje.

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 14°C, dok je vodostaj Mutnice 70,00 cm.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 52 pacijenata, dok je sanitet korišten dva puta.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema najavljenih radova.

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će zbog planiranih radova „Elektroprijenosa“ BiH-TJ Bihać na elektroenergetskim objektima na području Cazina doći do prekida u isporuci električne energije dana 23.07.2021. godine u vremenskom periodu 08:00-15:00 sati za trafopodručje ul. Prvog marta, 8. krajiške brigade, Bošnjačkih šehida, Dr. Irfana Ljubijankića, Logoraša Domovinskog rata, Stari grad, Trg Alije Izetbegovića, Veterana rata.

 

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na putevima u Bosni i Hercegovini u jutarnjim satima pojačana je frekvencija vozila, pa vozače pozivamo na maksimalno opreznu vožnju.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se putuje tokom dana, savjetujemo češće pauze.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraća usporeno, jednom trakom.

 

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana u funkciji su obje trake. U vremenu od 20 sati do 05 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj

Danas i sutra (22 i 23.07.) od 07 do 18 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Jezero-Šipovo. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na alternativni pravac Šipovo-Baraći-Mrkonjić Grad.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Izvor: