Policija uhitila dvije djevojke zbog podmetanja velikog požara kod Benkovca

Home

Policija uhitila dvije djevojke zbog podmetanja velikog požara kod Benkovca

Zadarska policija privela je dvije osobe zbog sumnje da su podmetnule požare na području Benkovca.

Prema neslužbenim informacijama, radi se o djevojkama u dobi od 21 i 24 godine. Sumnja se da su 20. kolovoza podmetnule požar u mjestu Brguda u okolici Benkovca.

Osumnjičene su za namjerno podmetanje požara, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja bit će prijavljene za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine.

U policiji ne žele otkrivati više detalja jer je kriminalističko istraživanje u tijeku.


Usred noći podmetnuo požar u šibenskom zaleđu pa pokušao pobjeći policiji

Podsjetimo, policija je uhvatila i mladića koji je u šibenskom zaleđu u 1 ujutro upaljenom cigaretom zapalio travu s namjerom izazivanja požara.

22-godišnji mladić se, javljaju iz policije, sumnjiči za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom.

Provedenim krim istraživanjem utvrđeno je da je mladić 22. kolovoza oko 1.05 sati u mjestu Podumci, neposredno kod skretanja za zaseok Sučići, upaljenom cigaretom zapalio suhu travu s unaprijed stvorenom namjerom da otvorenim plamenom izazove požar.

No mladića su u pokušaju paljenja požara zatekli policajci, nakon čega je probao pobjeći Opel Astrom. Njegov bijeg brzo je osujećen i policija ga je uhvatila za par minuta, na udaljenosti od 100 metara od mjesta na kojem je pokušao podmetnuti požar. Zatečen je u zaustavljenom vozilu s ugašenim svjetlima.

 

Privedena i jedna žena

U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom koji je osumnjičen za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Policija je utvrdila da je osumnjičeni od 11. do 22. kolovoza na području grada Knina na otvorenom prostoru u sedam navrata upaljačem palio suhu travu, grmlje i ševar, s namjerom da izazove požar. Srećom, tom prilikom nije nastala materijalna šteta jer su vatrogasci požare brzo uočili i ugasili.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policija je utvrdila da je 28-godišnjak zbog bolesti djelomično sposoban za samostalno zbrinjavanje, zbog čega će nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podneseno posebno izvješće, a o svemu će biti obaviještena i nadležna služba za socijalnu skrb zbog poduzimanja mjera obiteljsko-pravne zaštite.

Policija je provela i kriminalističko istraživanje nad 75-godišnjakinjom za koju je utvrđeno da je u utorak oko 17 sati u mjestu Biskupija, na otvorenom prostoru spaljivala odjeću i tako izazvala požar koji se proširio na to područje. Požar je oko 18,03 sati ugašen, a srećom u požaru nije nastala materijalna šteta.

Protiv 75-godišnjakinje će nadležnom Prekršajnom sudu biti podnesen Optužni prijedlog po članku 8. Zakona o zaštiti od požara.

 

(Izvor: Index)

Tagovi
Objavito: Wed, 08/23/2017 - 18:06

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top