POTPISANI UGOVORI SA STIPENDISTIMA: Vlada USK osigurala sredstva za 600 stipendija

Home

POTPISANI UGOVORI SA STIPENDISTIMA: Vlada USK osigurala sredstva za 600 stipendija


U Bihaću je danas organizirano potpisivanje ugovora sa 600 stipendista, pripadnika  boračkih populacija.  Ahmet Egrlić, ministar za pitanja boraca u Vladi USK i premijer Hamdija Lipovača istakli su zadovoljstvo činjenicom da su svi članovi Vlade Kantona bili jednoglasni u odluci da se unutarnjim preraspodjelama iznađe dovoljno sredstva za resorno ministarstvo, kako bi stipendije dobili svi studenti koji su ispunili uvjete.


Tako je današanje potpisivanje ugovora imalo i pomalo svečan karakter, jer je riječ o najvećem broju studenata okupljenih da bi potpisali ugovore o stipendiranju.


-  Obaveza je vlasti da osigura pomoć u školovanju svakom studentu koji  se želi obrazovati. Najsretniji bi bili da su vaši očevi, braća, rođaci živi i zdravi i da su pored vas danas, a stipendije da dobijate kao nagradu za dobre rezultate na fakultetima koje pohađate. 

 

Vlast  ne smije imati dileme kad je u pitanju osiguranje sredstava za vaše školovanje jer su vaši najmiliji dali za domovinu živote, zdravlje i dijelove tijela, a  siguran sam de ćete vi  svojom izvrsnošću dokazati da stasate u intelektualce i ljude dostojne poštovanja, kazao je premijer Lipovača u razgovoru sa studentima.


Mjesečna stipendija Ministarstva za pitanja boraca u Vladi USK iznosi 100 konvertibilnih maraka mjesečno, a ministar Egrlić obradovao je studente najavom da će sredstva biti na njihovim žiro-računima već za nekoliko dana.

uskportal.ba

Objavio: Tue, 06/12/2011 - 13:05

Facebook komentari

Back to top