Potvrđena optužnica u Prijedoru: Pijan sa skoro tri promila alkohola u krvi usmrtio motociklistu

.

Potvrđena je optužnica koja tereti S. M. da je sa 2,95 promila alkohola u krvi, vozeći Golf, usmrtio motociklistu B. A., u mjestu Međuvođe kod Bosanske Dubice.

Optužnicu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor potvrdio je Okružni sud u ovom gradu.

U optužnici se navodi da je optuženi 6. juna 2020. oko 21.55 sati, u mjestu Međuvođe, upravljajući Golfom 2, sa koncentracijom alokohola u krvi od 2,95 promila, prouzrokovao saobraćajnu nesreću.

"Krećući se lokalnim putem iz pravca Čelebinaca u pravcu raskrsnice sa magistralnim putem Prijedor - Bosanska Dubica, dolaskom na raskrsnicu postupio je suprotno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, koji propisuje da je na raskrsnici vozač dužan da propusti vozilo koje dolazi s njegove desne strane", navodi se u optužnici, a potvrđeno je Nezavisnim novinama.

Kako se dodaje, ušao je u raskrsnicu, a nije propustio motocikl Honda koji mu je dolazio sa desne strane i koji se kretao magistralnim putem iz pravca Prijedora u pravcu Bosanske Dubice, a kojim je upravljao B. A. Potom dolazi do sudara i motociklista pada.

Motociklista je zadobio povrede u vidu potpunog presjecanja grkljana i jednjaka, rastave vratnog dijela kičmenog stuba između 6. i 7. pršljena, preloma lijeve nadlaktice, preloma desne ključne kosti, preloma rebara sa lijeve strane od 6. do 11. rebra i potpune rastave preponskog spoja.

"Motociklista je usljed poremećaja disanja do kojeg je došlo zbog potpunog presjecanja grkljana na mjestu nesreće, istog dana, preminuo", navodi se u optužnici.