Pregled uz pomoć mamografa i futsal kup danas u Velikoj Kladuši

sa

Zdravstvenu pomoć u Hitnoj službi DZ Velika Kladuša u proteklom periodu potražilo je 57 pacijenata. Dežurni doktori bili su Ajla Husić i Abdullah Fazlić. Na dalje liječenje u KB Bihać upućeno je četvero pacijenata.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša kao i velikokladuški vatrogasci bilježe nešto mirniji period.

– Kako nas jutros informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, bez problema u snabdijevanju električnom energijom.

– Počeo je produženi praznični vikend zbog čega se tokom cijelog dana očekuje pojačan promet vozila, kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prelazima. Na graničnim prelazima u ovim trenucima nema dužih zadržavanja.

– Udruženje „Sutra je novi dan“ iz Velike Kladuše danas organizira pregled uz pomoć pokretnog mamografa za sve žene starije od 40 godina. Mamograf će biti stacioniran u OŠ “Fadil Bilal” Šumatac danas u periodu od 9:00 do 15:00h, a pregled je besplatan.

– „2. SPORT ZAAR FUTSAL CUP 2023“ i ove godine u Velikoj Kladuši. Fustal spektakl počinje danas u Gradskoj sportskoj dvorani, a prve utakmice na programu su od 18:00h.

– Svjetski dan veterinara (engleski “World Veterinary Day”) obilježava se posljednje subote u aprilu, a ove godine je to na današnji datum, 29. aprila.  Ovaj datum predstavlja priliku da se proslavi doprinos veterinara zdravlju životinja, ljudi i okoliša.

– Svake se godine 29. april obilježava kao Svjetski dan plesa! Taj je proljetni datum, na inicijativu UNESCO-a 1982. godine, izabran prema danu rođenja začetnika modernog baleta i jednog od najvećih reformatora koju pamti historija plesa, Jeana Georgesa Noverrea.

– Danas se na sjeveroistoku Bosne očekuje sunčano vrijeme uz promjenljivu oblačnost, a u ostatku zemlje pretežno oblačno. Poslije podne u većem dijelu Bosne i na sjeveru Hercegovini se očekuju lokalni pljuskovi. Dnevna temperatura od 14 do 20, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 22 °C.

– Uz više svježine tokom jutra i umjerene temperature u nastavku dana, preovladavaće relativno povoljne biometeorološke prilike. Hronični bolesnici i meteoropati ne bi trebali imati jačih tegoba. Mjestimični pljuskovi mogli bi povremeno kvariti ugođaj, izraženije u poslijepodnevnim satima. Od meteopatskih reakcija moguće su, u blažem obliku, glavobolja, promjene raspoloženja, dekoncentracija.