Prezentacija Idejnog projekta Coworking centra u gradu Bihaću

Home

Prezentacija Idejnog projekta Coworking centra u gradu Bihaću


U Gradskoj upravi Bihaća održana je prezentacija Idejnog projekta rekonstrukcije stare kuglane u Bihaću za potrebe Coworking centra. Prezentaciji su pored gradonačelnika Šuhreta Fazlića, prisustvovali Samir Jodanović, direktor Razvojne agencije USK-a, Ada Lipovača, šef Odjela za izradu i implemenetaciju projekta RA USK-a, Alen Zulić, direktor Kulturnog centra. Edin Moranjkić, Savjetnik gradonačelnika i Miron Ibrahimpašić, arhitekta koji je izradio idejno rješenje.

U 3D animaciji prikazan je izgled Coworking prostora koji bi trebao imati  300 m2 namijenjenih  za mlade ljude koji se bave informatikom, web tehnologijama, kreativnom industrijom, arhitektima i ostalim mladim ljudima koji žele biti dio Coworking zajednice i raditi u novom konceptu rada i novom obliku poduzetništva koji se temelji na umrežavanju, kolaboraciji i razmjeni znanja i iskustva.

Kako je istaknuto na prezentaciji Coworking centar treba da okupi mlade ljude srodnih djelatnosti na jednom mjestu i kroz osmišljene programe neformalnog i formalnog druženja, panele, edukacije i ostale sadržaje pruži podršku ovoj zajednici u generiranju novih vrijednosti, podupiranju poduzetničkih ideja, jačanju određenih sektora, ali i omogućavanja ekonomičnog uredskog prostora i stvaranju prilika za samozapošljavanja i olakšavanja korištenja uredskog prostora mikrofirmama, freelancerima i digitalnim nomadima.

Podršku ovom projektu dati će i Gradska uprava Bihaća, a u narednom periodu definisati će se načini finanaciranja i realizacije ovog jedinstvenog projekta na području grada Bihaća.

 

(Izvor: Kabinet Gradobačelnika grada Bihaća)

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 07/12/2017 - 09:05

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top