fbpx Priča o porodici Japić mnoge dirnula u srce: Dječaku Aminu se ispunila prva želja zahvaljujući dobrim ljudima

Priča o porodici Japić mnoge dirnula u srce: Dječaku Aminu se ispunila prva želja zahvaljujući dobrim ljudima

Home

Priča o porodici Japić mnoge dirnula u srce: Dječaku Aminu se ispunila prva želja zahvaljujući dobrim ljudima


Nakon što smo prenijeli priču o porodici Japić iz Cazina, mnogi su se odlučili pomoći i ostvariti malom dječaku Aminu želje, te mu vratiti osmijeh na lice.

Naime, u naselju Japića Brdo, u potkrovlju trošne nedovršene kuće žive Hasan i Raida Japić sa svojim šestogodišnjim sinom Aminom. Kuća u kojoj žive nije njihova, a u pomenutom potkrovlju imaju samo dvije sobe. Niko od njih dvoje nije stalno zaposlen. Hasan povremeno ide raditi za dnevnicu, no njegove dnevnice nekad ne mogu podmiriti ni režije, a kamoli ostale, za život neophodne, potrepštine.

Raida je teško bolesna, te često uslijed malaksalosti i vrtoglavice, izgubi svijest. U bolnici nije odavno bila jer kako kaže, nema novaca da se liječi. Doktori su joj rekli da, nakon što obavi detaljne preglede, vjerovatno treba na operaciju.

”Šta da vam kažem kako živimo… Evo sve možete vidjeti… Jedva preživljavamo nekako… -jecanjem je započela svoju tužnu priču Raida za portal cazin-danas, stalno prekrivajući drhtavim rukama lice i brišući suze- ....izvinite, ali teško mi je i pričati. Mi nismo nikad tražili pomoć od naroda, ma kako nam teško bilo i koliko nas neimaština pritisla. Ali više nisam mogla izdržati, nisam mogla zbog djeteta. Ja i muž nekako se i strpimo za sve, ali dijete ne zna ništa… Muž nekad ode i zaradi dnevnicu,kad ga ko pozove, pa i ja ovako bolesna odem brati narodu maline, samo da bi njemu mogli obezbijediti ono osnovno, hranu. Ali znate kako je danas sve skupo. Evo dužni smo i za struju i za vodu i za sve nam prijeti isključenje. Najžalije mi je što će mi sin ove godine u školu poći, a ja ne mogu da ga opremim, nemam odakle. Izvinite, ne mogu više pričati...

Japić
U ovoj zaista potresnoj i tužnoj priči, mali Amin je u inat teškoj situaciji veseo i razigran dječak, koji još nije svjestan situacije u kojoj se nalazi. Njegove najveće želje su nove patike, mala torba za školu i autić.

Sigurni smo da će vam biti drago da čujete da mu se prva želja već ostvarila, zahvaljujući čitatelju portala Cazin.NET, Harisu Omanoviću. Amin je dobio nove patike i nije skidao osmijeh s lica zbog toga, o čemu svjedoči i fotografija u prilogu.

Svi oni koji mogu i žele pomoći porodici Japić, mogu to učiniti uplatom na broj žiro računa otvoren u Unicredit banci na ime Raida Japić, ili posjetiti porodicu na Japića Brdu na raskršću kod trafostanice, te ih kontaktirati na broj telefona: 062/488-453.
apel

 

(Cazin.NET)

 

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 22/06/2017 - 09:30

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top