Prijem kod premijera USK-a za najboljeg bh. džudistu Haruna Sadikovića i predstavnike OŽRK "Krajina"

Premijer Unsko-sanskog kantona, Mustafa Ružnić, ugostio je danas najboljeg bosanskohercegovačkog džudistu Haruna Sadikovića i predstavnike Ženskog rukometnog kluba „Krajina“ iz Cazina.

Vlada Unsko-sanskog kantona već financijski pomaže olimpijski put Sadikovića, odnosno obezbijedila je sredstva za njegov odlazak na nekoliko kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Očekuje se kako će višestruki šampion BiH i nekadašnji omladinski viceprvak svijeta opravdati očekivanja u ovoj godini i obezbijediti plasman na smotru najboljih džudista u Tokiju. 

Ženski rukometni klub „Krajina“ iz Cazina najbolja je sportska ekipa Unsko-sanskog kantona u 2018. godini. To priznanje od Kantonalnog sportskog saveza zaslužila je osvojenim prvim mjestom u jesenjem dijelu Prve lige Federacije BiH.

Na prijemu za predstavnike kluba je ponovljeno kako će talentirane cazinske rukometašice imati bezrezervnu podršku Vlade USK-a u nastojanju da zadrže lidersku poziciju i plasiraju se elitni - premijerligaški razred bosanskohercegovačkog rukometa.

Image