PRIJEM U BANJA LUCI, Casey: BiH je decentralizovana kao i Velika Britanija

Home

PRIJEM U BANJA LUCI, Casey: BiH je decentralizovana kao i Velika Britanija


Britanski ambasador u BiH Nigel Casey ocijenio je da je BiH decentralizovana kao i Velika Britanija i da će takva ostati dok se kreće prema članstvu u EU.
"Shvatio sam da svi ljudi u BiH čvrsto žele biti u Evropi i da je mjesto BiH čvrsto u Evropi. To je cilj na kojem ćemo svi zajedno raditi", rekao je Nigel Casey na sinoćnjem prijemu u Banjoj Luci koji je organizovao za predstavnike institucija RS, nevladinih organizacija, međunarodnih organizacija sa sjedištem u RSu-u i medija.

Britanski diplomata je podsjetio da je Velika Britanija jedna od rijetkih zemalja koja je zadržala kancelariju Ambasade u Banjoj Luci.

"Teška ekonomska situacija natjerala nas je da svuda u Evropi zatvorimo sve naše kancelarije van glavnih gradova, ali smo odlučili da kao izuzetak zadržimo ovu u Banjoj Luco i to je pokazatelj naše predanosti budućnosti BiH", zaključio je Casey.

Prijemu, koji je organizovan u pivnici Zlatna krigla, prisustvovali su predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Željka Cvijanović, ministar nauke i tehnologije Jasmin Komić, gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović, predstavnici SNSD-a, SDS-a i PDP-a, predstavnici nevladinih organizacija, međunarodnih organizacija sa sjedištem u RS-u i medija.
srna
Objavio: Tue, 06/12/2011 - 08:15

Facebook komentari

Back to top