Primljeno preko 50 pacijenata u Velikoj Kladuši

321
Pročitajte novosti grada Velika Kladuša

Dvije kuće u naselju Klupe trenutno su bez električne energije, te će se danas raditi na sanaciji kvara. Na ostalom području općine, isporuka električne energije je uredna.

Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je stabilno.

Iz JKUP „Komunalije“ d.o.o. Velika Kladuša su obavijestili da će služba za sakupljanje i odvoz otpada u ljetnom periodu, počev od danas, vršiti odvoz otpada od 06.00h ujutro na svim relacijama na području općine Velika Kladuša.

Jedno krivično djelo evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša. Javni red i mir nije narušavan. Saobraćaj se odvijao bez zastoja.

Prema riječima dežurnog vatrogasca Galijaševića, protekla 24h bila su mirna za velikokladuške vatrogasce.

50 pacijenata obratilo se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja, a dva su upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Mustafa Hodžić i Amra Zulić.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 30. maj:

Kolovoz je mjestimično mokar ili vlažan, a pažnju skrećemo na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Zbog radova na dionici Buna-Počitelj u mjestu Ševaš Njive, svaki dan osim nedjelje i praznika na snazi su dnevne obustave saobraćaja u vremenu od 09 do 12:15 sati, od 13:15 do 15:00 sati i od 17:00 do 19:00 sati. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na alternativne pravce (Tasovčići-Tromeđa-Mostar, Tasovčići-Masline-Buna i Tasovčići- Domanovići-Buna).

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i dalje nestabilno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 27°C.

Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana i stabilizacijom vremena. Svježiji jutarnji sati i umjerene temperature pozitivno će djelovati na većinu stanovništva. Moguće su blaže reakcije u vidu glavobolje, nervoze, manjka koncentracije. Sa noćnim satima i prolaskom pogoršanja, posvuda bi trebalo biti ugodnije.