Profesor Zubić doveo „ZEZ“ u Cazin

.
Profesor sa titulom najboljeg na svijetu iz te profesije u 2023. godini, Vedran Zubić, boravio je jučer u Cazinu. Došao je na poziv Centra za kulturu i turizam Cazin, da učenicima viših razreda osnove škole održi zabavno-edukativno-znanstveno predavanje „ZEZ“.

 

Ideja predavanja nastaje kao potreba da se djeci nauka, naučne teme, geografija prija svega, približi i objasni na jedan noviji, zabavniji način. Cjelokupno predavanje traje 70 minuta, a obiluje smijehom, naučnim činjenicama i interaktivnom komunikacijom. Sve uz pomoć djece, nastavnika i pomalo globusa kao jedinog rekvizita. Što je, u današenjm digitalnom dobu, uspjeh sam po sebi.

U 3 serije predavanja koje je Centar za kulturu i turizam Cazin organizirao učestvovali su učenici O.Š. Stijena, O.Š. Ostrožac i O.Š. Cazin II, njih 460. Profesora Zubića ispratili su ovacijama i drugarskim pozdravima.

“Sudeći prema reakacijama djece, ali i nastavnika, ovo predavanje će svima ostati u sjećanju kao jedan od najboljih događaja ove godine”, ističu iz Centra za kulturu i turizam Cazin.