fbpx Promjena vremena u BiH: Kiša i snijeg uz niske temperature

Promjena vremena u BiH: Kiša i snijeg uz niske temperature

Home

Promjena vremena u BiH: Kiša i snijeg uz niske temperature


Ako ste odložili topliju odjeću, vrijeme je da je vratite. Već danas u poslijepodnevnim satima očekuje se promjena vremena u cijeloj BiH uz padavine i pad temperatura. U utorak se očekuje snijeg na planinama, a u srijedu i u nižim dijelovima Bosne.

Danas će na sjeveru i sjeverozapdu Bosne biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom ponegdje. U ostalim područjima naše zemlje pretežno sunčano, uz postepen porast naoblake praćen pljuskovima, ponegdje i grmljavinom.

Dnevne temperature će biti od 16 do 22 °C. U Sarajevu će prije podne biti sunčano, a poslije podne postepeno će doći do naoblačenja.

U drugom dijelu dana očekuju se pljuskovi i grmljavina. Dnevna temperatura u glavnom gradu BiH će biti oko 19 °C. I sutra će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u većini područja.

Jutarnje temperature će se kretati od 4 do 10, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 10 do 16, na jugu od 16 do 19 °C. Slično vrijeme će se zadržati i u ponedjeljak.

Intenzivnije padavine će biti poslije podne ili u večernjim satima. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 13 do 18, na jugu od 18 do 22 °C.

U utorak će biti oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima, a na planinama sa snijegom. Jutarnje temperature će se kretati od 1 do 6, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 6 do 11, na jugu od 13 do 17 °C.

Oblačno vrijeme sa kišom će se zadržati u srijedu. Na planinama, centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne će biti snijega i susnježice. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 7 do 11, a dnevne od -1 do 5, na jugu od 8 do 13 °C.

 

(Izvor:klix.ba)

Tagovi
Objavio: Sat, 15/04/2017 - 09:15

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top