Protekla 24 sata u Cazinu: Hitna pomoć zabilježila više intervencija

Cazin
CAZIN!

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 14 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 82,00 cm.

Policijska stanica Cazin i cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Povećan je broj šumskih požara i niskog raslinja te oprezno postupajte prilikom loženja vatre na otvorenom jer svako paljenje vatre na otvorenom veoma lahko može izmaći kontroli i stvoriti velike probleme pa dovesti i do ugrožavanja života i imovine.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 37 pacijenata dok je sanitet korišten četiri puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje i elektrosnabdjevanje je uredno na području grada.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima dana 18.06.2020. godine (četvrtak) doći će do prekida u snabdjevanju električnom energijom u vremenskom periodu od 10:00 do 14:00 sati za kupce trafopodručja:

  • Ćuprija škola, Ćuprija zanatski centar i Mlin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Zbog nestabilne vremenske situacije mogući su nailasci na mokar kolovoz, a povećana je i opasnost od odrona.

Saobraćaj je zbog sanacionih radova obustavljen u tunelima Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje i Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se dvosmjerno. Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog radova na sanaciji mosta u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Rajlovac saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo-Semizovac (preko Ljubine), kao i na ulazu u Jajce, a na tim lokacijama saobraća se usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi na sanaciji mosta na petlji Blatuša kod Zenice, zbog čega je za saobraćaj zatvorena traka za izlaz iz naselja Blatuša (Zenica) prema Sarajevu.

Usporeno, jednom trakom, zbog sanacionih radova saobraća se i na magistralnim putevima: Livno-Kamensko, Ljubinje-Trebinje i Doboj-Šešlije (Rudanka-Johovac).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Crnoj Gori zatvoren je granični prelaz Deleuša (BiH)-Vraćenovići (CG).