Protest "šešeljavaca" protiv eurointegracija: EU želi svesti Srbiju na "beogradski pašaluk"

Home

Protest "šešeljavaca" protiv eurointegracija: EU želi svesti Srbiju na "beogradski pašaluk"


 

Funkcioneri Srpske radikalne stranke održali su danas ispred zgrade predsjednika Srbije protest pod motom "Srbija neće u Evropsku uniju" sa koga su poručili da treba obustaviti proces eurointegracija. Potpredsednik SRS Dragan Todorović rekao je da je jedino gore “što je moglo da nas zadesi od dobijanja statusa kandidata je da će to da se desi u martu”.

"Naša agonija će se nastaviti sljedeća tri mjeseca i oni će učiniti sve da bukvalno pocijepaju Srbiju", rekao je on.

Todorović je novinarima rekao da će EU naredna tri mjeseca iskoristiti da natjera Srbiju da ispuni sve zahtjeve Brisela što, kako je naveo, znači "da dobrovoljno pristane da da sve državne atribute Hašimu Tačiju". On je dodao da se EU neće zaustaviti na otimanju Kosova, već da će paralelno raditi na daljoj dezintegraciji Srbije tako što će se vršiti pritisak da se Vojvodina osamostalli, a Raškoj oblasti da autonomija.

"Njihov krajnji cilj je svođenje Srbije na 'beogradski pašaluk'", naglasio je Todorović i dodao da bi Srbiju ulazak u EU i ekonomski uništio.

Poslanica SRS Vjerica Radeta je navela da su sve što je Beograd potpisao ne obavezuje SRS i građane.

I potpredsednik radikala Milorad Mirčić podvukao je da Srbiji ne treba EU, već očuvanje integriteta i suvereniteta i dodao da predsednik Srbije posljednjih dana sve čini kako bi "izdvojio Kosovo iz okvira Srbije".

Funkcioneri SRS su zapalili zastavu EU i predsjedniku Srbije donijeli geografsku kartu i Ustav Srbije, ali nisu ulazili u zgradu da mu ih predaju.

 

 

 

Tanjug

Objavio: Pet, 09/12/2011 - 20:55

Facebook komentari

Back to top