Stari grad Ostrožac: Prvi Internacionalni Etno festival „Cazin 2019“

Direkcija Festivala AKIS „Unaton“ priprema Prvi Internacionalni Etno festival tradicionalne muzike pod nazivom „Cazin 2019“.

Ovih dana vrše se završne pripreme za održavanje ove vrlo značajne manifestacije.

Sasvim je jasno kako će se 08. augusta na zidinama Starog grada Ostrožac prirediti još jedan muzičko-scenski spektakl na kojem će se predstaviti brojne zvijezde iz Bosne i Hercegovine, regiona, ali i svijeta.

Program Festivala obuhvata sve oblike originalnog tradicionalnog muzičkog stvaralaštva na području Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Turske, Srbije, Hrvatske...

Medijski pokrovitelji ove manifestacije su RTV Cazin i DM SAT.

Na festivalu će se održati i promocija knjige čiji je autor Želimir Altarac Čičak. Knjiga će se prodavati po specijalnom popustu.

Želimir je rođen u Sarajevu, (21. august 1947.). Želimir je jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih kreatora sarajevske muzičkee pozornice, pionir disk-džokejstva, urednik i voditelj mnogih popularnih radijskih i televizijskih emisija, promotor i organizator velikih rock spektakala, publicist i animator rock kulture, inicijator mnogih muzičkih manifestacija koje su postale tradicionalne.

Također, na festivalu će se održati promocija knjige „Velikani sevdaha“, autora prof. Muamera Kebića, te promocija harmonike – ručni rad „UNA“, autora Jasmina Šiljdedića.

Ulaz na festival je besplatan.